Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 15 september 2022

Jag verkar aldrig komma igång i tid.

 Idag "sov jag ut." Sedan kaffe och alla jävla insmörjningar av fötter och händer. Min dator kommer att bli svårt att göra rent den dagen det behövs, för hos mig är det inte kaksmulor utan hudlotion som är problemet. Och det går inte att författa med plasthandskar, tro mig, jag har försökt.

Jag var ledsen för det igår, men nu ber jag mest en bön om att inte fötterna ska förvärras så att jag ska få problem med att gå, som så många med psoriasis under fötterna har. 

OCH om att fingertopparna inte ska spricka igen, för det gör så himla ont att jobba då och nu börjar topparna torka ut igen. 







Det blir som ett tunt skal på fingertoppen, som sedan spricker. 



Jag har köpt en hel burk (och flera tuber att ha i handväska) med CeraVe som jag upplever är bäst som hand- fotkräm.




Men jag har väl tipsat er om självsprickor och Compeed skavsårsplåster?







 

Jag klipper dem i remsor, och de har bedövning i sig som gör att det onda lättar direkt. Det är bara svårt att skriva med plåster, men det får ju gå såklart. Det finns fingerplåster, men de är smalare och tunnare och håller inte lika bra. Oavsett vilket jag använder så låser jag fast det med ett vanligt plåster och försöker låta bli att vara i vatten. Mina många par diskhandskar används överallt här hemma (också vid toabesök).

Det var dagens rant.

Hoppas att ni har det bra, where ever you are. 

Inga kommentarer: