Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 16 maj 2014

Jag är så NÖJD!

Flytet jag har just nu är underbart och jag vet att det kommer att hålla i sig resten av skrivtiden, för just nu skriver jag de kapitel jag bara skrev som "Här ska det vara ett kapitel" i grovmanuset.
Det är tur att jag har en förläggare som kan läsa mellan ... kapitlen, för när det är ett sådant här grovt manus är det inte lätt.
Å andra sidan fick hon en ännu större möjlighet att ha åsikter (som jag förstås har lyssnat på).

Nu närmar jag mig slutet. Har två kapitel och en epilog kvar.
Sedan ska jag börja om från början och redigera på riktigt. Se till så att allt hänger ihop, att alla trådar hänger med till slutet. Göra en tidslinje. Jag är rätt pang in i min kapitel och måste se till att det inte finns tidsluckor som behöver förklaras. Jag behöver kolla viss fakta och rätta till språkliga missar om jag ser dem.

I nästa skede går manuset tillbaka till min förläggare.
Hon läser en gång till, kommer med ny input och så kommer jag att ha sommaren på mig att göra mer detaljjobb.
I höst kommer Kerstin, min och Simonas fantastiska redaktör, att ta tag i det som hon är en fena på. Detaljerna, överblicken, upprepningar, nyanser, språkliga misstag.

Redan i juni fotar vi omslaget. Just det.
Om en månad.
Fotografering omslag En liten världNi fattar.
Det är ny bok på gång.
Förvisso nästa vår, men ändå.
Ny bok.
Min femte.
Ni har väl läst min fjärde?

Och första juli, när det stora redigeringsjobbet med Sara är gjort, börjar jag skriva på sexan (fattar ni, min sjätte bok. BOK SEX. .Hur många böcker har du skrivit, då? Sex? Menar du det, det är ju helt fantastiskt. Ja, jag vet.

Den åker runt i huvudet just nu, men som vanligt har jag ingenting mer än en öppningsscen.
Den är å andra sidan glasklar.2 kommentarer:

Skrivtid sa...

Fantastiskt! Bok 6!!!!
Man riktigt ser flytet när jag läser detta! Och glädjen i dina rader, sitter med ett stort leende nu! Är ju själv en wannabe-författare och läser många författarbloggar nu. Får verkligen inspiration genom sådana inlägg. Tror jag måste gå och skriva lite :)
Kram/Lotta

Åsa Hellberg sa...

Heja Lotta, you can do it!!