Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 18 maj 2014

Nisse har sålt

sin motorcykel.
Efter förra årets olycka (ren tur att han bara skadade ett knä och en fot. Han har fortfarande besvär) tycker jag att det var ett jättebra beslut.
Istället har vi gemensam vårdnad om bilen.
Fordan. Hon som snart har kört mig i tjugotusen mil.
Hon är lite trött och skamfilad, men det är fortfarande drag i tanten. Hon är som jag; lite rost här och där, men om man gör sig omaket att lyfta på huven kan man se att det fortfarande finns delar som funkar alldeles utmärkt (jaja, jättetöntigt. Men jag är 52 och har rätten att komma med dåliga liknelser.)

Nu har jag skrivit klart för en stund och ska åka till centrum och handla.
Det är både mörka och gigantiska moln på väg, alltså kan det bli en stearinkväll.
Då passar kvällens filmtips utmärkt. Fyran, Life as we know it, 21.00.
Jag har sett den en gång och ser fram emot att se den igen.

(If you ask me: Det är verkligen bara romantiska komedier som tål att ses om och om igen.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Drömde i natt att din bok skulle bli film - och du sprang omkring och såg till att de inte gjorde alltför konstiga tolkningar - du ville ha den så lik boken som möjligt.
Tyvärr vet jag inte vilken av dina böcker det handlade om.
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Haha, bra dröm. Hoppas den är sann! :)