Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 22 januari 2018

Så himla härligt att få vara i så mycket snö.
Här ser ni huset jag bodde i. Så himla fint och välvårdat. Jag saknade en soffa, en tv, och en toa i samma byggnad, men annars redde jag mig väl måste jag säga.
Jag är glad att jag åkte. För mig var det en liten utmaning att bo i ett hus och med lite lägre bekvämlighet än om jag hade valt om jag betalat för boendet själv. Här fick jag bo gratis mot att jag skottade och det var ju oerhört generöst.

Konstigt nog har jag ingen träningsvärk, varken efter skottning eller skidor. Jag tog i och för sig inte alls ut mig, men det brukar ju inte spela någon roll när nya muskler belastas.

Dit åkte jag via Gävle, Falun, Mora vilket var nytt för mig. Men jag hade googlat och alla rekommenderade den vägen.
Men när jag åkte hem gjorde jag det via Malung, Ludvika, Fagersta, Västerås och det var minst lika bra. Båda vägarna tog närmare sex timmar och var ungefär 40 mil.

Jag är supernöjd med min lilla resa. I morgon ska det snöa och då vill jag inte köra, så därför var det perfekt att åka idag.

Om jag får möjlighet skulle jag vilja åka tillbaka i mars, men då bo i backen med soffa och tv. Vi får väl se om det funkar. Jag har vänner som har boenden där så om jag fjäskar för dem kanske.

Bäst av allt? Snön. En meter kritvit mjuk fluffig snö.
Det var magiskt vackert. 


Här bodde jag.
Staketet går inte att se under alls snö, men var så himla fint.
Här uppe i backen bodde jag  84-86. Fjället mitt emot är Hundfjället.
Utanför Högfjällshotellet, Högis kallat av det flesta. Bilden gör inte utsikten rättvisa alls.

3 kommentarer:

cyndi sa...

Försöker klura ut var stugan ligger.
Inte för att jag har med det att göra.
Mer för att jag har åkt på varenda liten småväg och stugväg och fjällväg.
Bodde en sommar på Renvägen i Västra Färdkällan.
Ser underbart ut med snön.
Men Sälen så som jag kommer ihåg det från 1987 till 1991 finns inte kvar såg jag för några år sen.
Så mycket nytt.
Så många nya vägar.
Och min husvagnsparkering på Lindvallen hittade jag inte alls.
Kul att du också har fina minnen därifrån.
Följde din resa på instagram och blev glad över den guidade turen :-)

Elisabet Nielsen sa...

Så vackert. Tyvärr har jag inte riktigt kunnat uppskatta vintern här i Stockholmstrakten eftersom fotleden höll på vika sig under mig i en halk- och snubbelincident under snöstormen. Jag lyckades undvika att falla. Eller bli påkörd, trots att incidenten ledde till att jag vinglade rakt ut i gatan (jag halkade på trottoarkanten).

Som tur var, var närmaste bil på väg väldigt långt borta och hade gott om tid att stanna även det väglaget. Men de senaste dagarna har jag knappt kunnat stödja på foten. Än mindre vågat mig ut.

Åsa Hellberg sa...

Cyndi; den ligger på Giileråsvägen, vid Kvillan, mitt emot Tandådalen ungefär.
Jag älskade att bo i Sälen. Sen kom det några ruttna år ... innan det vände igen och jag blev mamma:)

Elisabet, vad trist och jobbigt! Krya på dig!