Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 9 januari 2018

Jag tar tag.

Ska träna. Har sovit lite dåligt i natt, vaknade alldeles för tidigt och då snurrade tankarna igång så fort och mycket att det var omöjligt att somna om.
Jag fick ju mitt manus sex veckor för sent och det är så mycket som drabbas på grund av det. Inte minst leverans till ett annat land ... som i sin tur hade betytt betalning. Det är ju så kontrakten ser ut och det är efter det man planerar sin ekonomi.
Jag önskar verkligen att jag kunde komma till ett läge när jag inte längre var beroende av det, där utlandet bara var en krydda. Så ser det inte riktigt ut för mig än, tyvärr. Det måste än så länge funka som ett rullande hjul och en käpp i ekrarna ställer till det.

Anyhow.
Dagens träningspass (i min grupp i Farsta), det första sedan tidig i höstas, kommer nog att bli tufft.
Men jag tänker inte ge mig. I morgon ska jag på nästa (eller på torsdag beroende på tränare) och tänker att jag måste komma igång för att det är bra för mig helt enkelt.
Roligt är det då rakt inte.

Efter träningspasset ska jag jobba.
Hurra.
Jag har, trots att det är lite bökigt ibland, världens bästa jobb!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tack för den ärliga meningen "Roligt är det då rakt inte". Nä, verkligen inte. På tal om Johannes Brost, jag läser ju mycket, lyssnar aldrig på ljudbok. Men nu har jag en månad gratis, som Yngsta utnyttjar, då kan jag också lyssna. Idag när jag gick hundrunda (hundvakt) så lyssnade jag på Johannes Brosts bok om sitt liv. Det är han som läser, eller berättar, så jag lyssnar därför. Men man får koncentrera sig på annat vis!

Åsa Hellberg sa...

Ja, det är sant. Jag lyssnar just nu på Zlatanboken när jag är ute och går, och det funkar.