Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
lördag 28 april 2018

Jag tycker så mycket om de här två.Och så är det så fint att se hur mycket de tycker om och värnar om varandra, 5,5 år senare. De träffades första terminen i trean på gymnasiet och sedan flyttade Linnea till Stockholm från Östersund när hon hade tagit studenten.

Det var så fin dag igår. 
Vi började med att TBE-vaccin (Jonathan fick en spruta i andra armen också eftersom han behövde ännu en mot vattkoppor som han inte har haft) och sedan tog vi en buss till Skansen där vi gick runt till det började regna. Tyvärr såg vi inga killingar och det var lite grejen med turen dit.

Anyhow.

Tvärs över gatan ligger ABBA-museet, så vi knatade dit och jag tror att båda uppskattade det. Det var mitt andra besök för jag får liksom inte nog av den där gruppen. (Efteråt fick vi via en nyhetsflash veta att de har spelat in två nya låtar, vilket ju är galet kul.) 

Sedan tog vi en promenad runt vattnet och tittade på alla studenter som tog på sig mössan igår. Det var en gigantisk fyllefest på en krog som ligger bakom Nordiska museet och Jonathan och Linnea suckade åt ungdomarna. Det är skillnad på 18 och 23.

I alla fall.

Vidare till Ulla Winblad där jag hade bokat bord. Det var störtmysigt, bara pensionärer i lokalen och vi åt gott och avslutade med äppelpaj och vaniljssås.

Då hade regnet upphört men vi var trötta i benen och tog spårvagnen till NK och sedan promenerade vi till Sveavägen och biografen där vi såg Avengers. 
De där sci fi-filmerna är ju fantastiska, och ännu mer så när man sitter i en publik som har sett allihop. Publiken kan sina karaktärer.

I den här filmen var det massor av dem, och för mig som bara har sett en enda tidigare blev det lite rörigt, men Jonathan och Linnea var i himmelriket. De fattade ju allt.
Efteråt, när eftertexterna började rulla, ville jag lämna salongen direkt som vanligt. 
Inte då. Hela publiken satt kvar. 
Alla visste att efter texterna presenteras nästa superhjälte, alltså den som ska porträtteras i nästa film.
Coolt.

Sen tog jag en taxi hem. 
Det var jag värd på min 56:e födelsedag.


Idag, den första dagen på mitt eget nya år, ska jag jobba.
Det är en perfekt dag för det!

5 kommentarer:

Simona sa...

Låter alldeles underbart!
Bra födelsedag! Grattis igen!

Åsa Hellberg sa...

Tack Simona!

Anonym sa...

Grattis i efterskott.
Vad roligt att du/ni fick en fin dag.
Min morbror och hans fru träffades när de var 13 och höll ihop tills han dog.
Med omsorg och respekt så håller kärleken... dina ungdomar verkar ha det.
Grattis igen till att ha kommit så långt på livets väg.
Sanna

Eva-Lotta sa...

Grattis i efterskott🎈

Åsa Hellberg sa...

Tack Sanna!
Tack Eva-Lotta!