Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
onsdag 4 april 2018

Jag borde inte känna mig hängig när jag är feberfri,

men det gör jag. Men så är jag en ynkling när jag är sjuk. Bara då. Annars ser jag mig själv som den oxen jag är ... Stabil, stark, rätt oövervinnerlig på något sätt. Men en liten bacill och jag vill betrakta mig som liten och ynklig.
Alltså känner jag efter (en lyx som vi i västvärlden kan ägna oss åt).
Och då är jag inte "riktigt pigg"

Egentligen behöver jag nog bara luft och sol, men inget av det får jag idag för det regnar och är kallt ute och istället har jag suttit i soffan i några timmar och jobbat.
Läst igenom och börjat skriva på långnovellen/kortromanen som ungefär blir en fjärdedel av en hel bok. Jag kommer att jobba med den fram till deadline i mitten av april om jag inte hinner klart tidigare, men en hel del återstår. Jag trodde att jag hade skrivit början på ett par kvällar med det är över 30 fullmatade A-4sidor och det måste ha tagit mig några dagar mer än så att få ihop ...
Alltså mer jobb än jag trodde.
Men kul. Det är så enormt annorlunda.

Men efter det är det bara Flanagans som gäller.
Jag längtar efter det!
I ungdomsromanen får jag hjälp av Jonathan och Linnea, och jag tänker att mamma kommer att bli en bra hjälp för mig till Flanagans.
Jag får helt enkelt bomba henne med frågor när vi har landat på Cypern om exakt 40 dagar.

Nu ska jag ta en eftermiddagslur.


Inga kommentarer: