Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
tisdag 3 april 2018

Feberfri,

en stund i alla fall.
Jag känner mig inte frisk, så det där med att ta det försiktigt i början är nog ett bra råd att ta till sig av.

Mitt dygn är lite vridet av all konstig sömn då och då, så först och främst måste jag ta tag i det idag. Det betyder att jag inte kan lägga mig klockan fem och sova i tre timmar som igår eftermiddag/kväll, utan antingen hålla mig vaken hela dagen eller att ta en tuppis vid ettiden kanske.
Ni hör. Hon gör planer. Sätter mål. Lite är jag på gång i alla fall.

Schemat för dagen är i alla fall: Gå ut med sopor (urk, vad äckligt efter några dagar), promenera runt kvarteret i tio minuter, handla och inget mer. Det räcker nog som äventyr idag.

Sedan tänker jag jobba lite, men här kommer ännu en stor fördel med mitt jobb: man kan sitta stilla och lyfta fingrarna från tangent till tangent utan att varken bli svettig eller fysiskt påverkad.
Däremot tror jag att koncentrationen kommer att brista, men jag kan ju i alla fall börja.

Jag längtar efter att få jobba, så här många dagar har jag inte varit ledig från det sedan i november, och jag har deadlines. Den första redan den 15 april, så fokus blir på den kortromanen/långnovellen tills den är klar.

Jaha. Ungefär så.
Vardag känns underbart. Den här helgen har varit jättekonstig.

Inga kommentarer: