Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 november 2020

Jag skulle gå upp tidigt, börja jobba tidigt,

 och sedan vara ledig.

Så blev det verkligen inte eftersom jag fortfarande inte har börjat. Jag måste redigera 40 sidor idag om jag ska hinna klart och det blir intressant att se hur lång tid jag klarar innan jag kroknar. Detta är varv 2. Nu redigerar jag det i början som jag har ändrat mot slutet, allt jag gör påverkar ju det mesta i boken.

Jag brukar hålla ett bra tempo tills min förläggare har gjort en notering om en förändring/utveckling/mer--mer-mer som hon vill ha. Då ruttnar jag för att jag tycker att hon vill att jag ska vara övertydlig, och slutar, för att göra vissa förändringar krävs nämligen PIGG. Håll en tumme för att det inte är mycket av sådant de kommande 40 sidorna.

Typ så denna kalla Farstaförmiddag. Igår var det frost på bilen när jag åkte och handlade, känns nästan som första gången i år. Nu är det typ 4 grader på min balkong. Jag håller mig inne, har inte ett dugg lust att gå ut annat än med sopor.

Nästa vecka kommer nog den här:




30 minuter om dagen har jag tänkt.

20 på morgonen och 10 efter lunch.

Den kommer monterad, det betalade jag extra för, det är värt det för mig. 

Lördag. Bra dag så här långt.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Min står väldigt dammig i källaren...

Åsa Hellberg sa...

Haha