Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 21 januari 2021

Superpiggelin,

 inte ett dugg gråtmild och full av energi.

Än så länge i alla fall! Det kan hända att jag kroknar för några åtta timmar blev det inte i natt, snarare 6,5 kanske. Men jag slumrade igår eftermiddag och över ett dygn räckte väl det kanske.

Är mitt inne i mitt manus och jag fixar och donar för att få det rätt, vilket inte är helt lätt MEN en rolig utmaning. Under tiden är pumpan i ugnen, och resten uppskuret och klart inför lunchen. Bara osten kvar att skjutsa in i exakt 6 minuter.



Så här såg den ut när jag åt den i New York

****************

Det första jag gjorde idag var att handla. Och sedan hängde jag en tvätt ( i mitt badrum), cyklade, jobbade, och nu ska jag också ätit lunch. Jag är besatt av pumpa. Herrejösses, vad gott det är. Det och Chèvre i  kombo är bortom gott. Tidigare har jag också haft morötter som jag har gjort på samma plåt som pumpan, men det är godare utan. Idag hade jag istället melon, vet inte vilken eftersom jag köpte den skivad, ett päron, lite grönt och välmortlade valnötter eftersom jag är osäker på om min mage klarar annat.

Nu är pumpan slut och jag glömde köpa en till idag. Nästa gång. 



Min variant är inte lika vacker, men lika god!! Den övre ser ut att ha äpplen i sig men jag gillar päron bättre.


Min dag så här långt är alltså mer än bra. 

Vilken tur jag har!

Nu kaffe, Tegnell och läsa bok som inspirerar i redigeringen.

Tjohej!





4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det ser gott ut!
När jag läst samlings-Sonjan, bokade jag de tre vanliga på bibblan. Hämtade dem klockan 12 och se dess har jag suttit och läst. Kände att jag behövde friska upp minnet😇 Känns som ett bra val, känner igen en del, men mycket har jag glömt. Tycker fortfarande det är riktigt bra böcker.

Carin sa...

Vilken är samlings-Sonjan? Den måste jag ha missat! Då har jag något att se fram emot när bibblan öppnat igen :-)

Åsa Hellberg sa...

Vad kul, tack snälla. Jag kanske borde läsa om dem? Mamma gör också det just nu.
Carin: Den är en pocket som heter Sonja, som kom ut i november. Tre korta berättelser om vad som hände innan Sonja dog.

Carin sa...

Beställd!!