Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 9 juni 2021

Det är klibbigt idag.

Ändå inte supervarmt, men hög luftfuktighet känns det som. 

Jag vädrar, lyssnar på barnen på förskolan nedanför och ska snart duscha och tvätta håret. Senare idag kommer Jonathan och Linnea hit för att hämta min cykel, som Linnea ska få ta över. Den står bara i förrådet (just nu i hallen sedan 2 månader) och det är ju bara onödigt när hon vill cykla till jobbet. Den är superfin, använd typ 3 gånger, sedan fick jag ont i ett knä för att jag pressade mig uppför en backe. Dumt när man är otränad. Jag höll på att aldrig bli bra i det där knäet.

Och på tal om det så har jag inte rört mig på evigheter så jag ska ta upp min knäböj igen. De var bra för mig. Och så ska jag försöka träna magen lite. Det där corepasset jag gick på, när Friskis inte var en smittobomb, var så bra för mage och rygg. 

Jag "tappar" magen framåt dagen. Den är platt som hos en tonåring (nåja) när jag vaknar och sedan gravidputar den alltmer ju längre dagen går. Fläsket är en sak, men putet är muskelsvaghet i kombo med att musklerna inte håller ihop riktigt. Det kan bli så efter operationer i magen. Men också efter graviditet. Det ena går att förbättra med träning, det andra kräver en operation. Alltså borde jag göra träningen som stärker både rygg och mage.

Det ska bli det första passet jag anmäler mig till när jag börjar träna igen. JAG LÄNGTAR!

Idag fortsätter annars korrläsningen. Hittills, efter femtio sidor, har jag hittat ett par korrfel, desto fler saker jag vill ändra. Ta bort en mening, stryk ett ord, en upprepning ... Femtio sidor om dagen är ett bra mål, då har jag att göra resten av veckan och kan skicka det på lördag. Sedan får jag tillbaka det på midsommar för genomläsning, så medan ni dansar runt midsommarstången jobbar jag. Det gör ju inget såklart, inte minst för att min andra vaccindos ska verka klart och först måndagen efter midsommar har det gått två veckor. (Peppar peppar)

Men sedan går i alla fall sista Flanagans till tryck och jag kan ägna mig åt nya serien. 



Visst har nya serien en fin anteckningsbok?


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Mycket fin.
Vi har sol och varmt, men det fläktar så ganska behagligt. Har varit barnvakt när Yngsta vaccinerade sig. Nu ska vi snart ge oss av, Maken ska göra gastroskopi under narkos, så jag får agera chaufför. Ska handla och sedan sätta mig på en bänk och läsa en bok, tänkte jag.

Åsa Hellberg sa...

Det låter härligt för din, mindre härligt för maken :)
Hoppas att det gick bra!