Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 11 juni 2021

Femtio sidor per dag

 är förstås för lite i ett satt manus. Så länge det låg i ett word-dokument funkar det, men när det sätt i en pdf ökar sidantalet rejält vilket jag hade glömt. 

Så nu är det minst 80 sidor som gäller (det är typ 340 boksidor totalt). Om jag ska hinna till söndag, som är målet, vill säga. Deadline är först torsdag nästa vecka men jag vill gärna bli av med det och fokusera på nya serien i några dagar.

Det finns fler skäl att bli klar på söndag. På måndag får jag min andra spruta och jag har många vänner som har blivit rejält hängiga efter den, och att ta med det i beräkningen är nog smart. Jag har ett digitalt möte på tisdag, men det kommer nog att funka även om jag får en reaktion. 

Jag planerar alltid allt i detalj, numera, förr var jag nog mer hoppsan hejsan – med resultat därefter. Men planerandet kom väl med barnafödandet, tror jag. Som helt ensam mamma fanns det liksom inga marginaler åt något håll. Varken tidsmässigt eller ekonomiskt. Det där var svårt för mig, alltså extra viktigt. Få ungar har nog blivit så minutiöst skötta som min. 

Idag är sista soldagen i Stockholm på ett tag, alltså tänker jag ta min bleka baksida och ta mig till en strand en stund. Jag stannar ju helst på balkongen men hela kroppen behöver ju sol, vilket jag inte kan ge den här hemma. 

Men först jobb. Minst 50 sidor. Resten får jag göra efter stranden. 



Sängkläder vädras och jag får luft eftersom mitt skrivbord är precis runt hörnet till höger

Hoppas att ni får en fin helg!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här är det rejält kvavt idag.
De sa till oss att många reagerade mer efter andra dosen, men vi klarade oss. Dock smart att ta med det i planeringen!

Åsa Hellberg sa...

Det verkar som om de som har haft corona reagerar mest.