Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 1 juli 2021

SKRIVDAG, O M G

 Det är ett år sedan jag skrev senast. Jag har redigerat, såklart, men det är inte skriv utan en helt annan process.

Skriveriet utgår bara från mig, och vad min hjärna uppfinner när jag har fingrarna på tangenterna medan redigeringen utgår från någon annans åsikter. Det första är flow, det andra är medveten tankeverksamhet. Jag känner ju inte att jag tänker medan jag skriver, fast det gör jag förstås. 

För att får exakt rätt feeling nu är det viktigaste mina naglar. Det låter inte klokt men för att få känsla måste de vara stenkorta, näst intill avbitna. Jag måste skriva med fingertopparna, och minsta lilla längd på nageln stör detta. 



Det betyder att mina naglar, som i så många år var helt perfekt målade, långa och vackra, sedan jag började skriva är totala motsatsen. Jag ser att vissa skrivkompisar till och med har förlängt sina naglar och hur sjutton de får feeling begriper jag lika lite som nog de begriper att jag måste hålla mina så extremt korta.



Så lite skillnad gör ALL skillnad i min feeling när jag har fingrarna mot tangenterna. 

Så är det i alla fall, och denna morgon är det KLIPPT för att vara förberedd. Jag är lite sent på det, borde börjat jobba för en timma sedan, men strunt samma. Det viktiga idag är att jag kommer igång.

Då ska jag bara sätta på kaffe, sedan KÖR VI IGÅNG sommarprojekt 2021! Deadline sista september. Tjohooo.



3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Korta naglar är ett måste,fast jag inte skriver😉

Annika Estassy sa...

Riktigt lika korta som dina är inte mina naglar när jag skriver men långa naglar skulle absolut inte funka. För att inte tala om nagelförlängning!

Åsa Hellberg sa...

Kan du fatta folk som kan skriva med förlängning, helt galet!