Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 17 juni 2021

Idag har jag serverat mig själv pasta,

 hämtat böcker och skor på posten (de här skorna passade, tjohoooo), slängt allt jag sorterar i mina fem påsar under diskbänken: plast, papper/kartong, skräp, mat och glas/burkar/ etc. Sedan har jag lyckats klämma in alla 80 (!!) pocketböcker (Sonja x 2, 40 st var) i hyllorna i garderoben. 





Men nu är det banne mig fullt där och inte alls sådär luftigt och fint som jag såg framför mig när jag ställde hyllorna på varandra. 



När jag orkar ta mig till Ikea ska jag köpa stora plastlådor och ställa ned böckerna och annat jag inte behöver ha i lägenheten, i förrådet, men inte nu de närmsta dagarna när det ska bli så varmt. Jag tänker ta mig till miljöstationen i morgon, men inte mer än så för efter det tänker jag åka vidare till en badstrand. Vi får väl se hur det blir med det.

Typ så, denna första lediga dag av 4. Helt galet skönt! 



Känns som om jag aldrig har varit så mycket ledig som i år. Att bara skriva en bok om året är rena rama semestern och eventuellt höjer jag takten till nästa år, men just nu känns det här finemang. Jag behöver dock tjäna pengar så på latsidan kan jag verkligen inte ligga.

Det var det. Torsdag. Bra dag, så här långt!



Hår som sattes upp direkt efter tvätt. Det blir bättre i morgon.


Hurra!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bra planerat med lediga dagar nu!

Åsa Hellberg sa...

JA, vilket tur i det här vädret.Hoppas att du också får en fin helg!