Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 29 april 2022

Då är man 60 år fyllda

 Herregud så bra det blev. Vi firade mig hela dagen, fast en dag fick räcka. Igår var det jobb. 

Vi, för Jonathan är min fotograf, gick söderut och hittade först till en adress och sedan till den där jag tänker mig att nästa bok ska utspelas. Det blev känslomässigt att sitta på den trappan till ingången. Jag tror att det var det huset, adressen stämde, men själva huset kan ju vara nyare även om det såg gammalt ut. Det var en märklig känsla, faktiskt

Han tog superfina bilder, som jag tror att vi kan använda, i alla fall till nästa bok.

Sedan åkte vi till Brooklyn och åt middag och såg en av medlemmarna i Backstreet boys. Trevligt och gott, men de tog bara cash. Det är lite ovanligt idag, minst sagt.

Idag gör jag mitt. Ska till fler adresser, och till biblioteket. I morgon åker jag till Ellis island. Jag orkade inte gå så långt idag, men i morgon är nog benen redo för nya 25 000 steg (som det blev de första två dagarna). Ikväll ska vi ses för att gå på Harry Potter. En lååång och tokhyllad teater.

Jag skulle också gärna se The Music Man med Hugh Jackman, men får se om det finns tid. Om jag fixar Ellis Island på lördag kanske jag kan klämma matinén på söndag.

Idag är vädret bättre än hittills då det har varit svinkallt! Alltså på riktigt svinkallt. De är de iskalla vindarna som gör det. Det var ju samma sak när jag var här och fyllde 50. Idag är det bättre, fick jag rapporter om.

Det var det. Resan följer ni bäst på Instagram asahellberg



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så skönt att ni har det så bra 😊

Annika Estassy sa...

STORT grattis på födelsedagen!