Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 31 juli 2022

30 000 BAM,

det betyder att jag skrev 2700 idag ungefär. Det är rätt mycket men jag fick ihop det till sist. Hurra. Det är sannerligen tillfredsställande att nå sitt mål. I augusti är det också 30 000 som gäller och just nu ser det såklart bra ut, men det räcker ju med att en dag går bort, så kan min plan spricka. 

Jag har i alla fall räknat bort de dagar jag behöver för till exempel resa till västkusten tur och retur, och feelgoodfestivalen i Mariefred. Jag ska till en nyöppnad bokhandel i Linköping den 18e men hinner jobba innan jag åker. 

I september är det mer, med bokmässa och sånt kul, men då behöver jag inte skriva lika mycket. 

Sedan är det ett sprillans nytt bokprojekt som ska startas upp i oktober, nytt vrålskrivande alltså, och det ser jag också fram emot. Jag har länge önskat att få skriva två serier, och vet inte riktigt än hur jag ska lägga upp arbetet med det plus redigering av andra Fjällbackaboken eftersom det måste ske samtidigt, men det löser jag när jag vet mer om det nya. 

Jag är arbetssugen som tusan, och framöver tänker jag att jag ska skriva nästa (och sista) Fjällbackaboken i Fjällbacka nästa sommar och kanske vara där ännu längre, om det funkar med förlag, lägenhet här etc. (Jag är ju lite sugen på att eventuellt köpa en liten bostadsrätt, fast då är min tanke att göra det utanför Stockholm. Typ Västerås, Nyköping, Uppsala eller liknande. Vi får se. Det vore najs att komma ned i boendekostnad nu när jag bor på två ställen.) Och sedan skriva nya serien här hemma under hösten.  Ungefär som nu, alltså, men komma igång en månad tidigare med Fjällbackaboken. 

Jag måste ju ALLTID ha något roligt att tänka på, och just nu är det roligt att kolla på små lägenheter utanför stan.


Inga kommentarer: