Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 27 september 2022

Jag har tappat en tredjedel

 av mina bibliotekslån, och det känns ju sådär. Det är nästan en månadslön. Nu verkar det vara en allmän nedgång och jag har varit med om det tidigare att en stor del lån bara försvinner från ett år till ett annat, men det här är som om bibblorna inte köpt in Flanagans alls – och det har de ju gjort. 

Igår läste och grät jag hela dagen, det var en fantastisk bok, Systrar oavsett, skriver av Eleonora von Essen, som vi ska prata om i podden i morgon. Jag var inte klar förrän typ halv nio på kvällen, men skönt med en hel dags läsning, det var ett tag sedan jag tillät mig det. 

Det betyder också att jag kan jobba med mitt eget hela dagen idag, och det betyder också att jag inte har satt igång än. Men det ska jag göra i detta nu, om jag ska hinna. Jag står vid sista vägskälet i manuset och vet inte åt vilket håll jag ska gå. Det är intressant, och skrämmande på samma gång. Vad ska hända nu, liksom? 

Det var det. Tisdag morgon i den regniga förorten. Sämre kan man ha det även om bibblanlånen svider, eftersom jag förra året låg på plats 201 av de 200 som kommer in på listan över mest utlånade. Det vet jag för det skilde 15 lån typ, mellan mig och plats 200. 

JAJA. 



Balkong som behöver höststädas. Dynorna under plasten , och solstolen, måste till förrådet och jag har inte riktigt orkat. 
Jag tar Nya tag nästa dag det är fint väder. 




3 kommentarer:

Anonym sa...

Ger bibliotekslån mer än Nextory, Bookbeat, Storytel o.likn.?
Dina ljudböcker finns inte på biblioteket så jag passar på vid erbjudanden från strömningstjänsterna.
Har ett kusinbarn som nu slukar Sonja-böckerna och ÄLSKAR dom! Jag är lite avundsjuk på henne som har så många trevliga timmars lyssnande framför sig i motionsspåret och på gymmet.
/ Carin

Eva-Lotta sa...

Jag har lånat iallafall 😇

Åsa Hellberg sa...

Hej Carin, ljudböckerna ska finnas på bibblan, på fil i alla fall,
Tack!

Eva-Lotta, tack! Det känns nästan som om något är fel men svårt att "överklaga."