Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 22 september 2018

Skottlossning i Farsta,

tvärs över gatan från huset där jag hade min bostadsrätt ... den jag sålde innan jag flyttade till Fagersjö där en man sköts i lägenheten under min.
Den unge mannen igår dog.
Den som sköts i Fagersjö tror jag klarade sig.

Jag undrar vad som kan hjälpa de här unga att lämna kriminaliteten bakom sig. Går det ens? Det är väl massor med både pengar och hot inblandade förmodar jag.

Min fina förort.
Säkert massor med kämpande föräldrar som inte vill något annat än att deras söner ska växa upp, få ett jobb och bli en alldeles vanlig ung man.

Nu kan det vara ett byte på gång dit igen. Samma lägenhet för min del som jag ville ha förra gången när en tjej hoppade av i sista sekunden.
Nu har alla sagt ja, men inget är ju klart innan all formalia är över.
Vi får väl se, jag tar inte ut ett dugg efter förra gången känns det som.

Idag och i morgon är planen att jag ska ta tag i sista fjärdedelen av manuset så att jag kan vara ledig ett dagar innan Göteborg på fredag.
Sedan är det knappt 2 veckor kvar av redigeringen.
Det ska gå!




2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det skjuts överallt, ändå säger de att det minskat?
Håller tummarna för detta bytet!

Åsa Hellberg sa...

Tack!