Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 12 juni 2021

Dagens projekt: Borra

 Inte hos mig, hos Jonathan. Hans pappa skulle hjälpt dem men fick ett jobb han var tvungen att ta, så vem steppar in då om inte den ömma modern. Jag har 30 sidor att korrläsa idag, men det hinner jag när jag kommer hem. 

Jag har tagit fram borren och dess tillbehör, nu återstår att hitta skruv och plugg och packa ned det tillsammans med en PENNA (jag är faktiskt inte säker på att de har någon) och ett måttband. Spegeln ligger redan i bilen och väntar, den hjälpte de mig ned med när de var här och hämtade cykeln i onsdags. Den är stor som satan, rund och superfin. Jag hade den uppe ett tag i början här, men sedan möblerade jag om och då fick den helt enkelt inte plats längre och har sedan dess stått i min stora garderob. Men att saker och ting kan vandra vidare hem till Jonathan och Linnea är ju fantastiskt bra. 

Igår putsade jag det som visade sig inte alls vara silverbestick, och nu ska jag använda dem varje dag. De är betydligt mindre än mina förra, men glansigare och finare. Tänk att de har legat i förvar i alla år, och att jag har trott att de var värdefulla. De är de ju för mig, men prismässigt hade någon fått 350:- för hur många delar som helst. Jag fick dem av mormor och morfar och har varit så himla rädd om dem.



Så länge det går att diskas i maskin är det toppen. Det är värre med finglas och handmålade kaffekoppar, men jag ska definitivt använda det mer. 



Jag är hyfsat bra på att pynta hemma, men jag är urkass på dukning. Det måste jag träna mer på, för det är så fint när folk får till det där. 

JAJA.

Lördag, och innan jag åker till herrskapet med min borr ska jag åka förbi NK och lämna tillbaka klänningen jag köpte häromsistens. Om jag är där precis när de öppnar tänker jag att det är lite folk. Annars vänder jag och återkommer nästa vecka. Det är 30 dagars öppet köp. 

Hoppas att ni har en fin helg!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bra att använda besticken. Jag är dålig på att använda ”finsmakarna”, tramsigt!

Åsa Hellberg sa...

JA, på dem bara!