Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 9 februari 2024

Idag har Selma och jag spanat in alla tapeter,

 slängt bollar och hoppat i snön som kom i natt. Det är undanplockat från hantverkaren, men antar att jag får städa själv. De har en nyckel som ju ska tillbaka, vi får väl se hur det går till. Än har jag inte hört ifrån dem. 

I sumpan längtar man efter henne, så jag kör dit och lämnar henne klockan 3 idag istället för i morgon. Bra grej för mig som har tusen saker att göra. Främst momsredovisning. Den ska jag ta tag i under morgondagen när jag har hämtat det nya sofföverdraget och slängt böckerna jag inte hann slänga igår + tvättat golvet på Ingarö efter tapetseringen. 

Igår och idag har jag ägnat mig åt att avsluta och starta nya tv- och bredbandsabonnemang. Den här gången har jag valt Telenor. 

Sedan måste jag ha något nytt till Fjällbacka, det jag har haft hittills, Telia, har kostat 600 kronor i månaden. Med tanke på hur lite jag är där, är det sinnesjukt dyrt. Nu måste jag hitta en annan lösning. Bredband måste jag ha, men tror att 3 har en lösning som passar mig bättre, där man bara betalar då bredbandet används. Jag tror att jag fick tips från någon här om det? 

I alla fall. Totalt tjänar jag ungefär 1000 kronor i månaden på bytet – i alla fall under det året det är på kampanj. Jag har också bytt försäkringsbolag och sett över alla den typen av kostnader både för hem och bil. 

Jag har också ringt min hudklinik för att ändra på tiden för sprutor, jag är på västkusten (2-7e mars) när spruta 2 är planerad och det funkar ju inte. 


Sjukt nöjd med min nya lägenhet i alla fall, och tror att det bli superbra när jag får allt på plats. Ingen kommer att komma in och säga "här bor en man." Det kommer att bli lika tjejigt som det är i Fjälbacka. 

Däremot kommer det nog att vara lite tristare/tystare/mörkare utanför än det är här, men det är jag förberedd på. Ännu viktigare då att insidan är så mysig och hemtrevlig som möjligt. Jag kommer ju att vara hemma så oerhört mycket mer vad andra människor i min egen ålder vanligtvis är. 

På tisdag kommer Ikea med nya skrivsoffan och hyllorna som ska stå utmed väggen och på torsdag, eller om det var fredag, kommer en person och sätter ihop allt för mig. Jag vill inte göra något som irriterar mina händer just nu när de är så fina och montera är ett no no även om jag oftast kan det själv. 

Egentligen hade jag tänkt mig en två-sits men det är ingen större skillnad och här får vi plats, både Selma och jag. Det är som när jag hade Misse bredvid mig. Jag har skrivit många romaner i en sådan här soffa med ett husdjur bredvid.

Bästa skrivsoffan. Sämsta liggsoffan. Jag har redan en ligg, det här är bara för jobbet. Jag sitter mellan två kuddar, det är gör-gött för rumpen. Den gröna färgen är så himla fin. Grågrön kallar Ikea den. Bilden här gör den inte rättvisa.


Fast jag ska inte ha korgar i mina två. 


Det var det. Ikväll ska jag skriva en to-do lista som räcker över tisdag nästnästa vecka. 

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då närmar inflyttningen sig. Spännande. Så skönt att du är nöjd med tapetseringen 🤗
Trevlig helg!

Anonym sa...

Jag har också två olika boenden och två olika TV-lösningar.
På det ena stället har jag inget abonnemang alls men får in flera kanaler med en mini-antenn i fönstret!
På det andra stället har jag Tele2 som har en utmärkt app jag använder när jag är på annan ort. Genom appen har jag tillgång till de kanaler jag inte får in med den lilla antennen!
På båda boenden har jag fiberanslutning - Telenor resp Stadsnät.

Tidigare har jag haft mobilt bredband hos Telia men inte utnyttjat alla 30gb som ingick. Så nu räcker surfpotten hos Fello mer än väl. Dessutom till en betydligt lägre kostnad!

Finns det inte möjlighet till gemensam upphandling för TV och bredband i din nya lägenhet?
/ Carin

Åsa Hellberg sa...


Eva-Lotta: Tack detsamma!

Carin: Jo, tv och bredband i nya, men till lägenheten i Fjällbacka behöver jag ett separat bredband.Inget tv-abonnemang, det streamar jag, men jag behöver en fullgod lösning så att jag kan använda min dator den månad per år jag är där.
3 har ett mobilt där man enbart betalar när man använder det, annars 17 kr i månaden. Perfekt för mig.