Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 12 februari 2024

Uträkningarna för kvartal 4 klara och inlämnade till Skatteverket.

 Det är alltid en stor lättnad när det är gjort. 

Resten av dagen ska jag bara umgås med Selma och ha det mysigt här hemma. 

I morgon är det ju full fart igen med Ikeamottagande och klippning. På onsdag till fredag är det huvudsakligen jobb. Jag ska förvisso ha en montör i nya lägenheten spå torsdag som ska sätta ihop soffa och hyllor men jag tänker be honom om soffan först, så kan jag sitta i den och jobba (när jag har installerat bredbandet) medan han sätter ihop hyllor (vilket för honom naturligtvis går bus-snabbt, men även 15 minuter räknas just nu – det kan vara tre hela sidor om man har tur). 

Lördag och söndag kommer jag att ägna uteslutande åt flyttbestyr. Rensa och slänga, tvätta av hyllor och lådor. 

Igår sålde jag skrivbord, stol och träningscykel till samma person. Bingo för mig. Jag fick kanske inte så mycket betalt, men huvudsaken var trots allt att bli av med det OCH få ihop till nya tallrikar. 

 Jag har verkligen slitit ut mina rosa från Matteus. Kanske inte den bästa kvaliteten för det priset, så nu har jag  handlat av H&M som har gröna som jag gillar. Sedan har jag mina vita och svarta som jag älskar men sparar lite på. De har inte alls blivit slitna som Matteus, kanske för att de har en ruffare yta och är mer välgjorda kanske?



Kanter som inte håller och repor efter bestick (antar jag, vad annars?) Jag tycker också att de har tappat färg. 












Fint, och man blir inte ledsen om det visar sig att tallrikarna har taskig kvalitet. Jag har underbara koppar sedan tidigare från H&M, diskade tusen gånger, och de enda som har hänt med de vita efter flera år är att de har tappat guldfärgen i örat. 

Typ så en eftermiddag när jag bara pustar ut, innan nästa tempo tar vid.