Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 20 mars 2014

Och Izabella mailade mig på Facebook, och jag har fått lov att lägga ut hennes recension.

"Hej Åsa!
Grattis till ytterligare en fantastisk bok! Du är fenomenal och jag har en del att fråga dig ( kanske på tisdag?). Men först måste jag skriva till dig, jag "lovade" ju på facebook när jag har fått boken att jag återkommer när jag har läst den.
Jag måste säga att jag gillar den här boken bättre än Sonja böckerna. Varför? Jag känner igen mig och många andra kommer också att göra det i det mänskliga i de relationer du skriver om. Relationer, det svåraste som finns. Du har humor och värme men det finns en del allvar i det du skriver om: valen vi gör, i kärleken som vi letar efter, som vi njuter av, som vi fruktar då och då men som vi ändå (inte ?) kan klara oss utan.
Det sägs att det bästa med en bok är inte händelserna som står beskriva i den utan tankarna den väcker. Jag brukar lyfta ur citat som jag gillar och är det något jag älskade i den boken och som fick mig att tänka var raden längst ner på sidan 45: /.../ ibland väljer vi fel för att vi är rädda för det som är rätt /.../ Det skulle jag kunna flera böcker om. Jag önskar att någon skulle kunna banka in den klokheten i huvudet på de yngre, för sant är det. Jag NJÖT av boken. Saker som tilltalade mig och fick mig att le var självklart sådant som jag kände igen mig i. Jisses vad världen är liten! Bitar var som tagna ur mitt liv och jag skrattade igenkännande många gånger: - jag heter Izabella, är inte vacker och inte heller skådespelerska ( vallningarna har dock börjat ) men jag har tagit av mig mina högklackade när jag sprang för att hinna med mitt tåg många gånger - jag har en del väninnor (precis som Sonja hade) och har en som är alltid där för mig och vet allt om mig och som ofta säger vi behöver nog flytta ihop så småningom - jag har i min bekantskapskrets en Sam som är så rädd så han har stängt in sig efter sin skilsmässa och påstår att han är lycklig - dessvärre har vi en Herrman också bland oss - jag har en härlig Alex till son - jag har en underbar Lars till vän Och jag skulle kunna fortsätta listan. Du är fantastisk på att få ihop alla dessa människors öde, jag gillar vändningarna, kvinnorna med sina temperament, de retfulla missförstånden och spänningen. Jag har en känsla av att denna bok kommer att sälja bättre än Sonja och den kunde bli en härlig film. Har inte du funderat på det?!?"

Inga kommentarer: