Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 7 oktober 2019

Eftersom jag bor i mitten på femte våningen (av sju tror jag)

så lär ju inte kontrollanterna komma till mig först.
Ändå var jag uppe 7 ivrigt viftande med dammtrasan och redo att dra igång dammsugaren. Jag kanske tvättar golvet när de har varit här. Kanske. För idag är ju min läsdag. Och utöver det tänkte jag ta en promenad till affären och handla ägg som är slut. Har jag tur är kontrollanterna här senast klockan tio. Jag tvättar golvet om jag har lust då.

Det är många sådana här kontroller i nybyggda hus. Det var likadant i Årstadal (som också var byggt 2016) och i Fagersjö. Om man inte är hemma kan man lägga sin nyckel i en tub på dörren som går att öppna utifrån. I alla år har jag varit hemma när fastighetsbolaget har velat komma in, för en gång lät de dörren stå öppen och då smet Misse (bara några trappor ned, men ändå).

Det bor typ 7 hundar i det här huset och jag vet minst en som är hemma på dagarna (eftersom den skäller).
Hade jag varit ventilationskontrollant hade jag ALDRIG gått in i den lägenheten.

I morgon Vagnshärad, på torsdag Kolsva, på fredag möte i stan, på söndag afternoon tea på akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan.
Men måndag, onsdag, lördag är jag LEDIG!

Nästa vecka ska jag till Eskilstuna på måndag och till Timrå onsdag-torsdag (hemresa torsdag), och den veckan tänker jag också vara LEDIG de dagar jag inte är på resande fot.

Måndagen efter ska jag till Arvika, hem tisdag (ska köra) och på onsdagen har jag hemligt och spännande möte i stan. Ledig resten av veckan och då är vi på söndagen den 27 oktober.
Vintertiden börjar. Kan ni tänka er något bättre än att börja redigera Flanagans 2 då?

Hurra!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du har att göra! Har kontrollanterna kommit än?

Åsa Hellberg sa...

Japp, han kom efter lunch :)