Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 10 oktober 2019

Jag slet som ett djur för att möblera om igår.
Men det slutade med att jag ställde tillbaka allt där det var innan. Men nya kuddar och lite mer grönt från Ikea.
Min dag skulle inte alls se ut så, jag skulle ju läsa och ta det lugnt (se inlägg längre ned från igår morse).  Men  det här är typiskt mig. Jag får en idé och då måste den genomföras direkt.

Nu  är det rörigt som fan här men det får jag städa undan när jag har tid. Idag ska jag till Kolsva, ingen tid. I morgon möten, ingen tid. På lördag redigera och då kan jag ha tid efteråt. På söndag afternoon tea på Mäster Samuelsgatan  och då kanske jag också har lite tid.
Dum idé men då har jag provat. Och bestämt att jag behöver en ny skrivstol som jag ska köpa på Ikea.

Jag hittade en finfin bild på Jonathan och mig i New York  när jag flyttade grejer igår. Det här är min 50-årsdag och middagen högt upp i det blå på en restaurang som snurrade sakta så att man såg hela stan genom fönstren. Vi  hade verkligen en toppenkväll. Jonathan var 17, skulle fylla 18 några månader senare.Jag sov avsiktligt länge idag för att jag ska köra på kvällen. I Kolsva börjar jag klockan 19, så jag antar att jag kör därifrån typ 20.30. 
Det tar ungefär två timmar och det är ju bra om jag inte gäspar på vägen hem.

Det var det.
Torsdag i förorten.
Bra dag så här långt.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då vet du iallafall att du inte ska möblera så. Det har ju hänt ett antal gånger att man fått för sig nåt, testat och sen ändrat igen.

Åsa Hellberg sa...

Eller hur!