Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 14 oktober 2019

På bokmässan slängde jag mig fram, sträckte fram handen

mot den norska krimförfattaren Anne Holt och sa hur mycket jag beundrade henne författarskap.
Jag har alltid älskat hennes böcker.
Hennes förläggare visste vem jag var, men det gjorde förstås inte Anne Holt. Men hon såg glad ut för komplimangen.
Jag har laddat ned första boken i hennes nya serie och ska lyssna på den så fort jag är klar med Stefan Ahnhems senaste. De har samma inläsare, Magnus Roosman, som jag gillar att lyssna på.
Jag kom att tänka på henne nu när jag läste en artikel i DN.

Egentligen har jag inte tid att läsa alls. Om exakt 30 minuter ska jag åka till Eskilstuna. Det bör inte ta mer än drygt en timma enligt google, men jag behöver väl äta något innan jag börjar på mitt första bibliotek för idag, klockan 14. Det andra är kl 16.  Så mat innan är en bra idé.
Men jag är snabb som satan.
Jag ska duscha och sminka mig och det brukar ta max en kvart om jag inte behöver tvätta håret och det ska bara upp i en tofs idag så det behövs inte.

Det var det. Bra måndag så här långt. Mörkt och höstigt, precis som jag vill ha det!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Kör försiktigt. Stormvindar här.

Åsa Hellberg sa...

Oj, här är det helt kav lugnt. Kanske bra att packa ihop balkongen för säkerhets skull :)