Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 28 oktober 2019

Idag har jag ÄNTLIGEN

börjat redigera. Och det är sååå roligt att återse texten. Jag har bara läst igenom manuset en gång och bara redigerat väldigt lite.
Det här är det första större genomgången då det gäller att få handlingen på rätt plats. Lägga till scener och kanske kapitel om det behövs. Eftersom jag rör mig i olika årtionden även i den här boken så måste de komma på rätt plats. Återblickarna får heller inte ta över eftersom nutidshistorien är den viktiga.

Och sedan har jag chattat med Ikea, och när de gav mig en annan montörsfirma så hörde plötsligt den första av sig. En gubbe kommer hit i morgon.
EN för de stora höga garderoberna. Jag är skeptisk.
Han i sin tur var skeptisk till all belysning jag ska ha i garderoben, och det är möjligt att jag har överdrivit när det gäller det, men borde inte Ikea ha sagt att var för mycket? Att det inte är en julgran jag har beställt?
Jag måste säga att personen jag handlade av var lite nonchalant. Ni vet när någon bara lyssnar med ett halvt öra. Jag sa till och med ifrån.

Jaja.
Vi får hoppas att de fixar min garderob för de tar fruktansvärt bra betalt för jobbet.
Och all belysning kanske jag inte behöver, vi får väl se.

Jag längtar till i morgon kväll när jag kan städa bort allt som nu står i vardagsrummet.
Men så länge gläds jag åt att vara igång med Flangans 2.
Tjoho

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas det blir bra och går snabbt att få ihop det!

Åsa Hellberg sa...

Tack, han kämpar för fullt härnu.