Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 5 oktober 2019

Igår lyssnade jag ut

Tobias Karlssons självbiografi "Inte alltid en dans på rosor."

Det är något speciellt med människor som har hjärtat på rätt ställe, som ser andra och som GÖR något av det som de pratar om. Det gör Tobias. I skola efter skola (för elever)  berättar han om hur det var att bli mobbad och han gör även föreläsningar för vuxna.
Mobbing sker ju där också. Inte minst på arbetsplatser.
Han berättade för mig i bilen hur han tillsammans med andra gör uppföljningar där hans föreläsning bara är startskottet för en serie av arbete mot mobbing.
Sedan läser han in själv, stort plus, och jag har blivit enormt berörd av det han berättar. Från att komma ut till sina föräldrar (hulkgråt), till shower i Las Vegas där han blev kysst av Liza Minelli (gapskratt).

Och på tal om skratt: Peppar pepppar peppar så har jag inte tappat ett hårstrå sedan jag kom hem från mässan och turnén därefter.
Kan det vara så att stress får håret att lossna och SKRATT får det att fästa igen???
Jag har aldrig skrattat så mycket som på den här mässan och turnén.


Nu  pappersläser jag (för jag gärna läser böcker av dem jag har rest med) Herravälde av Elin Olofsson. Den ska jag sluka klart nästa vecka när jag är ledig ett par dagar mellan resorna.  Satan, vad bra hon berättar!

Den nya lyssnarboken (i bilen är det helt perfekt) är Stefan Ahnhems nysläppta X sätt att dö. Den förra slutade med en IRRITERANDE stor cliffhanger som väl får sitt svar nu då, förhoppningsvis.

Där har ni det.
Åsa läser i oktober.

Förr väldigt länge sedan instiftade jag en läsdag varje måndag.
Det gick sådär, kan jag berätta. Men jag tror att jag ska försöka hålla det framöver.
Jag har fått feedback på nästa Flanagans från min förläggare (har nog aldrig fått större bokstäver än den här gången, hurra) men det återstår förstår mycket att göra. Inte minst med var i manuset jag ska placera återblickar. Ska det duttas ut, eller vara i stora sjok. Jag har lång tid på mig den här gången, nästa deadline är i december!

Idag och i morgon ska jag redigera klart Sonja och Maggan, nästa vecka är det två bibblor och därmed 2 bilresor.
Men igår bytte jag olja och filter ( 2400 kr ) så nu ska väl servicen vara klar att tag i alla fall.
Vinterdäcken ska på förstås, men inte den här veckan.

NU måste jag börja jobba!


Inga kommentarer: