Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 2 januari 2020

Julen är ute




Jag har städat undan allt, dammat och dammsugit, jobbat med de 20 sidor jag skulle redigera (dagens mål) – och nu tänker jag ta ett bad innan jag slår på tv:n.
De första åren som författare stod den alltid på men numera sätter jag sällan på den förrän jobbet är avslutat. 

Igår var min väninna här. Hon ger sig på att försöka skriva en barnbok och tillsammans petade vi i hennes manus för att bygga en struktur så att det blir mer "boklikt." Hon kom klockan tolv och åkte halv elva, ändå hann vi inte klart. Då hade vi ätit både lunch och middag och fikat däremellan.

Jag minns inte exakt hur mitt första inskickade manus såg ut, men jag förmodar att det var stökigt, ostrukturerat och ett gigantisk jobb för min första redaktör. Jag hade ju ingen som helst skrivvana, inte ett enda refuserat manus liggande i lådan.
Man lär sig genom att skriva, skriva och skriva (och läsa, mitt tips är att alltid ha en publicerad bok bredvid sig när man skriver själv – för att se hur det ska se ut)

Det var det, denna mycket produktiva torsdag.
Hoppas att ni också gillar 2020 så här långt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här har vi också städar bort julen. Önskar dig en fin fortsättning på 2020!

Åsa Hellberg sa...

Detsamma önskar jag dig!