Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 28 april 2021

alla dessa småord.

 Idag har jag fortsatt med det lilla ordet NU och därefter rensat (är fortfarande inte klar) det lilla ordet SÅ. 

HERREGUD, vad många SÅ jag har/hade i manuset. Jag kommer inte ihåg att detta tog SÅ lång tid som det faktiskt gör att variera (eller helt enkelt ta bort).

I morgon gör jag klar SÅ och raskar förhoppningsvis lite snabbare förbi DET HÄR och DET DÄR. 

Jag har också 78 stycken av ett verb jag inte tänker berätta om. Att jag inte berättar vilket är för att ni inte ska komma ihåg det om ni nu läser bok 3. 

När jag börjar skriva första boken i den kommande trilogin nästa vecka, SKA JAG GÖRA DEN HÄR SÖKNINGEN EFTER VARJE KAPITEL!

Jag har deadline på den sista augusti, och det återstår ju också lite småpyssel med Flanagans 3 - ett litet varv till innan sättning och sedan korrläsning. När allt korr är inlagd kommer jag att lusläsa en gång till, och först därefter går den till tryck. Men innan det ska vi ska också sätta baksidestexten, vilket inte är gjort än. 

Så min sommarplan är klar. Jobb inne, förhoppningsvis sol ute. Då är jag faktiskt nöjd så, i år. 

Vi skulle åkt till Cypen i juli men det spricker ju för ingen vet hur det ser ut där då. 

Så här är det just nu:

Från måndag 26 april 05:00 till den 9 maj midnatt råder nedstängning (lockdown) och andra Covid-19-relaterade restriktioner i hela Republiken Cypern, vilket bland annat innebär att:

Ett särskilt tillstånd krävs för att röra sig utanför hemmet för att handla mat, besöka apotek eller motionera. Tillstånd kan sökas endast en gång per dag med ett sms till 8998. För besök till vaccinationscentra mot COVID-19 krävs inte meddelande.

Sms skickas till numret 8998 på följande sätt: kod för vilken orsak man söker tillstånd 1–8 (mellanslag) ID-kortnummer eller passnummer (mellanslag) postnummer.

Kategorierna är följande:

  1. Besök till apotek, bloddonation, läkarbesök, laboratorietest för Covid-19.
  2. Besök till mataffär eller upphämtning av mat (take away).
  3. Besök till en bank, i den mån elektronisk transaktion inte är möjlig.
  4. Nödvändiga besök hos myndigheter eller tjänster inom den bredare offentliga sektorn och kommunerna.
  5. Besök i privata hem för att hjälpa personer som inte kan ta hand om sig själva eller befinner sig i självisolering eller karantän. Även för besök på äldreboenden.
  6. Rörelse för fysisk träning eller individuell sport, om den är begränsad till platser där tillträde är tillåtet. Vandringslederna är öppna endast för fysisk träning.
  7. Närvaro vid ceremoni (t.ex. begravning, bröllop, dop) för nära släktingar som inte överstiger 10 personer.
  8. Annat ändamål som kan motiveras enligt åtgärderna.

Personer över 65 år kan också använda sig av ett skriftligt formulär som finns här.

Man måste alltid ha med sig sitt ID-kort eller pass för att vid behov kunna legitimera sig.

OBS!  Det går endast att skicka sms till 8998 från cypriotiska mobiloperatörer. Användning av 8998-tjänsten är gratis.

För de som är anslutna till en utländsk mobiltelefonleverantör och för att underlätta för dem som av någon anledning inte kan skicka ett SMS till 8998 finns ett callcenter tillgängligt mellan 05:00 och 21:00. För cypriotiska telefonnummer: 80012012, och för utländska nummer: +357 22 285777.

Utegångsförbud råder mellan 21:00 och 05:00 (gäller ej för akuta medicinska skäl till / från apotek och sjukhus eller för arbete, relevant dokumentation bör kunna uppvisas.

Alla serveringsställen är stängda (restauranger, tavernor, kaféer, barer, serveringar i köpcentra, matsalar och / eller idrottsklubbar, kulturcenter, klubbar, fackföreningar, etc.) med undantag för tjänster relaterade till hemleverans och avhämtning. Det är underförstått att endast hemleverans är tillåten efter 21:00.

Möten, offentliga sammankomster eller sociala evenemang, oavsett plats (privat eller offentligt utrymme), inomhus eller utomhus (t.ex. torg, dammar, picknickområden, marinor) är förbjudna.

Undantagsvis och endast för påskdagen (2 maj), kan personer från två olika familjer samlas i privat hem, förutsatt att det totala antalet personer inte överstiger 10 personer, inklusive minderåriga.

Ceremonier i kyrkor och religiösa platser kommer att utföras utan närvaro av troende med undantag av påsknatten, lördag 1 maj då strikta hälsoprotokoll måste efterföljas.

Max 10 deltagare gäller vid bröllop, dop och begravningar.

Teatrar, amfiteatrar, biografer och evenemangsställen är stängda.

Detaljhandeln, förutom affärer som säljer livsmedel, är stängd.

Frisörsalonger, barberare och liknande är stängda.

Gym, dansskolor och andra idrottsskolor är stängda. Personlig träning är tillåten i öppna utrymmen med högst två personer.


Sverige är rödflaggat och från och med 29e april måste vi och många andra länder visa upp negativa covidtest för att ens komma på tal. Man säger inget om vaccin, eller vaccinpass. Det är förmodligen inget som kommer på plats där än, antar jag.

Tegnell rekommenderar att stanna hemma i sommar och det låter som en god idé, tycker jag.




3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Mitt mest upprepade ord tror jag är JU. Låter inte klokt när man läser igenom ett längre stycke.
Låter som en god idé att skippa Cypern, det kan inte vara kul att vara där! ( inte ett enda ju!!,)

Åsa Hellberg sa...

JU är en oerhört bra ord. SÅ också.

Eva-Lotta sa...

😂😂😂