Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 5 april 2021

Det är den perfekta städdagen idag.

 Just nu sitter jag en stund medan badrumsgolvet torkar. Det är skönt att bli av med lite damm innan jag får tillbaka mitt manus. Visst ligger det ett nytt vitt lager inom en vecka igen, men kanske inte lika högt ... Samtidigt lyssnar jag på Arvet efter dig (Jojo Moyes) som jag inte minns särskilt mycket av, jag måste ha läst den precis när den kom ut (typ 2015). Perfekt städbok. Det är en fin trilogi, tycker jag. 

Snön har mer eller mindre vräkt ned här idag, men jag har packat in mina grejer på balkongen och tror att de är skyddade. Vi får väl se när jag tar bort överdraget. 




Igår såg jag hela dokumentären om Knutby. HERREGUD. Det är obegripligt hur en person (Åsa Waldau) kunde regera som hon gjorde. Alla som intervjuades beskrev hur de hade dyrkat henne och gjort allt för att hålla henne nöjd. Obegripligt, som sagt, svårt att förstå att ingen revolterade. Inte ens efter morden, när hennes makt om möjligt blev ännu större. 

SE DEN

HBO

Det var det söndagsmåndag. Bra dag, så här långt.

Och nu är jag grymt nöjd med min ommöblering. En stor grön växt i hörnet (plast) istället för den mindre som stod där tidigare (levande, som nu får lite mer ljust när den står mellan fåtöljerna, närmare balkongdörren) gjorde susen för helheten. Så här kan jag nog ha det ett tag. 






Inga kommentarer: