Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 10 april 2021

Så jag somnade om.

 När jag vaknade nästa gång var klockan halv tolv. Då hade någon varit inne i min lägenhet och ställt in flera hammockar på min balkong. I drömmen hade jag en annan – en större. Detta intrång hade skett när Jonathan och jag var bortresta en helg och han var inte alls lika upphetsad som jag. Jaja, sa han mest och viftade bort det oehörda i att någon varit inne i lägenheten.

Sedan var det någon lösning på problemet som jag inte minns, för plötsligt var det självklart att sofforna stod på vår balkong, allt hade fått en alldeles naturlig förklaring, och jag fick ringa runt och lugna alla som hade hetsat upp sig lika mycket som jag.

Så frågan är hur mycket man sover de där extratimmarna? Det känns mest som man drömmer när man somnar om, tycker jag.

Idag är jag ledig, det var väl därför jag valde att inte släcka förrän 2 i natt. Jag kände mig inte så där jättetrött och min tv-serie var spännande (Chicago fire). Men jag visste ju att jag inte behövde gå upp och jobba, annars hade jag släckt tidigare.

WELL.

Huvudsaken när jag börjar skriva nästa bok är mina 1500 per dag, inte när jag börjar jobba. Målet är att vara igång kl 9 även den här gången. Det är skönt att vara klar hyfsat tidigt om vädret är fint. 

Kommer jag igång den 1a maj som är målet, har jag gott om tid att färdigställa det till den sista augusti som är deadline. Jag ska fortfarande göra massor av research, och det ska jag komma igång med igen nästa vecka, parallellt med redigeringen av Flanagans 3. Det är en bra kombination av arbeten. 

Idag ska jag träffa Jonathan och Linnea, eftersom det blev inställt under påsken. Jag ska bära mask och hålla avstånd så gott det går. Och så får vi vädra. Det ska vara bra, läste jag. O-bra kan det ju inte gärna vara i alla fall. 

Hoppas att ni har en fin helg!




Så här har jag det idag. Fast det blåser. KALLT!



Inga kommentarer: