Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 16 april 2021

Jag har ett eksem på min tumme,

 hela nedre delen av tummen är täckt av det. Jag smörjer och smörjer med det vill inte riktigt ge sig.

Så jag håller den andra tummen för att solen ska göra sitt, nu när den ju verkar vara här i några dagar. Idag satt jag ute över en timma och pratade med Jonathan i telefon och jag kröp ned i skydd av balkongdörren så där jag fick lä. Helt perfekt. Nu sitter jag ju inte i bikini, men i ett linne i alla fall.

Annars är jag en bikinimänniska. Blir det bara varmt nog så. Jag har en förhållandevis lång överkropp och hittar aldrig baddräkter som passar. Jag har provat mängder, och det enda de gör är att skära in där bak. Varken snyggt eller bekvämt, kan jag berätta för er mer proportionella som inte förstår vad jag menar. Nä, bikini är min grej. Även på balkongen när det blir såpass varmt.  

Jag har hittat modellen som passar min kropp, jag har den i flera färger. Från Evanette, som har en del av sina rötter i Fjällbacka. Jag hittade den första i Farsta centrum för många år sedan och är trogen märket Salta Bad sedan dess.


Hög byxmidja som går att vika ned, och överdel som täcker behagen. Just den här färgen är ny, så den har jag inte.

 I år ska jag köpa en i ett mönster jag redan har.
Det här.


Tycker att det är superfint.
Min förra är lite blekt efter några år i solen, så det är dags för en ny

Fast det är ju ingen brådska, det är bara april, jag ska inte befinna mig på en badstrand förrän jag är vaccinerad. Och när det blir vet man ju inte!

Typ så.
Fredag och jag har festat till med ugnsstekt potatis ... som borde ha stått inne 12 minuter till.  
Ikväll ska jag snaska på Edamambönor, med flingsalt. Jag fick det hos Jonathan och Linnea, och det var SÅÅ gott!



Man äter bara bönorna som är inuti skidan, för er som undrar vad det är.  Man drar enkelt ut dem mellan tänderna. Jag har köpt frysta som jag ska koka. 


Det var det. Önskar er alla en superhelg!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jättefin bikini, den du redan har! Ser bra ut i modellen.
Sol här också men moln ikväll.

Åsa Hellberg sa...

Ja, den är super på min kropp. Min väninna provade den och henne passade den inte alls.
Hoppas att helgen blir fin!