Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 6 april 2021

Manuset har landat i min inbox,

 men jag håller min plan att inte jobba med det förrän i morgon. Idag gör jag klart städeriet och ska till och med till tvättstugan för att tvätta täcken och kuddar. Sedan ska jag byta matta i sovrummet (tror jag, vi får se vad jag känner när den ligger på golvet). Den kan ryka lika fort som den läggs ned. Det är inte första gången jag tar bort en matta för att det inte "känns rätt." Jag har några mattor i förrådet, men tänker att de förstår blir perfekta i det där huset jag har i huvudet ...  alla mina gästrum behöver ju mattor på golvet när jag bygger det

Jag har två hus i huvudet. Ett jag byggde där när jag hade det som jobbigast i mitt medberoende för 15 år sedan. Då gick jag in där mentalt för att få lugn och ro. Jag möblerade, flyttade väggar, byggde övervåning, källare, terrass med pool. Det låg högt, med havsutsikt, i Sverige – kanske på västkusten. 

Det andra huset byggde jag litterärt i Ett oväntat besök. Ett hus i tre öppna etage. I mitt huvud är det så fint. Också högt, med utsikt. Fast det låg på Mallorca, och var granne med Rebeckas hus. Den vakna läsaren kopplade ihop det där. 

Jag har blinkat till tidigare böcker i alla mina utom i Flanagans (fast hotellet fick dyka upp i en Sommar med Sonja och Susanne. Där var det för dyrt för tjejerna att bo på, haha).

Icahandlingen i Länna är över, jag har ätit frukost och tvättstugan är inte förrän klockan ett. Alltså kan jag städa en stund nu medan jag lyssnar på min ljudbok. Det är sol, men om det går att få lä på balkongen är tveksamt. Någon VÄRME är det ju verkligen inte tal om. 



Sol kanske var överdrivet, men om man jämför med igår!

Bra tisdag, så här långt. 

Hoppas att ni får en finfin vecka!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är verkligen skitkallt! Synd det blåser så... men den kommer väl, värmen, vad det lider.
Ha en bra dag med manuset i morgon!

Åsa Hellberg sa...

TACK!