Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 24 april 2021

Lördag.

 Någon fest blir det inte den här helgen eftersom gästerna som skulle komma är snoriga. Jag tänkte köpa en klänning för att trösta mig, men hejdade mig i sista sekund när jag tvingades inse att den vackra modellens hudfärg, längd och ungdom FÖRMODLIGEN gjorde att klänningen var så tjusig. 

Emellanåt glömmer jag att min kropp har formen av ett skåp (mina squats har ännu inte gjort susen) och att jag därför inte ska köpa klänningar online. I alla fall inte sådana som ska omsluta kroppen. Tältvarianter går däremot bra. 

Istället jobbade jag. Nu när jag är klar för idag återstår 30 sidor, EXAKT SOM JAG HADE PLANERAT, och jag hade kunnat fortsätta idag, men nä. Jag gör som jag har bestämt.  

Istället ägnar jag mig åt Hemnet. Jag ska verkligen inte köpa varken hus eller lägenhet, däremot är det kul att titta in hos folk. Det är lite av en sjukdom jag har. Jag förstorar bilder, tittar på barnbarnen, försöker lista ut folks ålder, ryggar till när jag ser vissa saker i inredningen. För vad kommer jag aldrig att berätta här, men att jag tycker att furuväggar är sådär framgår om man läser mina böcker om Sonja (det som tycks i mina böcker, tycks också inom mig).

Annars har jag inte ett dugg att berätta. 

Jo, de här lakanen är LJUVLIGA!

Kritsuga från Ikea







2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tråkigt med inställt, men man får räkna med det hela tiden nu...
Hemnet är kul, där hänger jag dagligen 🤗

Åsa Hellberg sa...

Ja, så kul!