Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 3 april 2021

Påskafton med min familj

 blev inställd, men vi sågs snabbt på parkeringen utanför Jonathan och Linneas hus och bytte påskgodis. Jag fick himmelskt gott bröd och tårta!




Igår kajkade min mage ur efter godiset och risken finns väl att den gör det idag också. Min mage mår ju bäst om jag ger den allra mest LCHF och det är bra om undantagen är få, och det är de. Jul och påsk funkar, en el två dagar, men inte mer. 

Och det är ju svingott. MEN. Jag blir svullen, känner av det i leder och magen krånglar. Då är det inte så svårt att låta bli socker, vetemjöl och frukt hur gott det än är. Ska jag äta godis är chips och popcorn mycket bättre. Det får jag ingen reaktion på alls. Men det är inte LCHF och därför undviker jag ju det också.  

Men brödet Linnea hade bakat var så himla gott, jag åt fyra bullar på raken med ost på och det var kanske på riktigt det godaste bröd jag någonsin har ätit! Jag har massor kvar, men ska lägga det i frysen. Perfekt att ha vid senare tillfällen. Det klarar sig ju ett tag. 

När jag kom tillbaka från min lilla biltur (en timma totalt) sken solen fortfarande och det var inte ett särskilt svårt beslut att sätta sig på balkongen med nybakade lunchmackor och kaffe. Min hud längtar efter sol!



Så den här dagen blev inte som jag hade planerat och jag är ju grym på omställning (en av mina stora fördelar, kanske den största. Nya villkor = Hellberg tänker om), alltså gör jag något annat. Jag är inte ett dugg sugen på en promenad, så jag tänker dra fram cykeln som TYVÄRR har glömts bort något när den har stått i sovrummet sedan ommöbleringen.  Det är möjligt att jag återigen möblerar om sofforna (gång 10) och då kommer cykeln eventuellt tillbaka till köket igen. 

Nu vill jag i alla fall cykla lite och det gör jag framför tv:n. Är sugen på ett avsnitt av Sex and the city. 


Typ så.

Glad påsk, allihop!


Inga kommentarer: