Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 13 juni 2021

Har tvättat håret,

handlat,  bäddat om som alltid följer hårtvätten var femte dag, jobbat, solat och det återstår 60 sidor som jag korrar tisdag el onsdag. Jag orkade inte mer idag. Deadline torsdag. Det funkar. 

Sedan vände jag på madrassen till soffan på balkongen och herregud vad vatten som rann ur den. Rakt ned till grannen förstås. Och till grannen under det. Det bara rann och rann och jag kunde ju inte stoppa det.

Nästa regn måste jag ställa dynan vid väggen, för det där var ju inte kul för dem under. Ingen verkade vara hemma, men en granne längre bort tittade ut för att se vad det var som plaskade ned på balkongen under mig.

JAJA. Nu vet jag att madrasser kan spara vatten om det kommer i sådana mängder som det gjorde i Farsta igår. Det var tydligen vattenkaos i Farsta centrum, och polisen fick ha dykardräkter för att ta sig in i garaget under centrumet. Helt galet. Jag har inte varit där idag och på min gata rann det undan, men så bor vi ju på en liten höjd. 



Lånad bild från kvällstidning, tack!!

I MORGON FÅR JAG MIN ANDRA SPRUTA. 

O M G

Och nu planerar jag framåt mot min resa, mot sommaren, mot manus. Vi ska gå på BIO (nästa helg), äta ute och se fotboll. Men jag tänker också på köksluckor, tapeter och färg. Inte så mycket på skor just nu, men det är också sådant som mina tankar kan kretsa kring. Ytligt och rogivande. 

När jag tänker tapeter och göra om här hemma tänker jag ljusare väggar och en fondtapet med stora blommor. Typ den här från Designers guild. 



Bild lånad av Prettyhome blog




Kanske med mina soffor (jag har samma märke som den här), i knallrosa. Man kan köpa lösa överdrag.

Eller vitt linne


Sådant kan jag försvinna in i och där kan jag stanna läääänge.

Det var det, denna helg i juni. Snart är det banne mig midsommar. Helt galet. 




3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag tänkte på dig när jag läste om översvämningarna.
Lycka till med sprutan. Vi testade med att sätta magnet på stickstället. Den fastnade! Helt otroligt. Många säger det är bluff, men vi såg ju själv att det var så. Vi trodde verkligen inte på det. Å andra sidan är det kanske så efter alla vaccin, det har man ju aldrig testat. 🤗
Ha en bra måndag!

Åsa Hellberg sa...

Du kan fästa egentligen vilken metall som helst mot kroppen. Det handlar om friktion och motstånd. Alltså har det inget med magnetism att göra.
Såg professor förklara det där igår och då testade man den tesen på en ovaccinerad person och en nyckel, som ju inte är magnetisk.

Eva-Lotta sa...

Fast inget fäster på mig nu.