Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 23 juni 2021

Regnet öser ned, jag har jobbat klart för idag,

 en kort arbetsdag eftersom jag sov länge tack vare behövlig omsomning, och ska till Jonathan på middag/fotboll vilket gör att jag tar det lite lugnt idag. Det tar jag igen i morgon. 




Idag kom jag ihåg överdraget till soffan

Just nu har jag lätt huvudvärk, vilket jag alltid får vid lågtryck. Visst är det där märkligt. För trots att det blir svalt av regnet så är huvudet tyngre än igår när det var stekhett. JAJA. Inget som inte ett litet piller kan fixa.

Idag åker nästa sak vidare till paret i Sumpan. Den här gången min snygga, svintunga, skinnfåtölj från Ikea. Hur jag ska få in den i bilen vet jag inte. Till parkeringen kommer jag att köra den på en liten lastpall med hjul, så himla praktiskt, men det är ju en meter upp till bakluckan och stolen väger ett ton. 

Men jag fick ju hem den själv från Ikea så det vore väl själva fan om jag inte ska få in den i bilen igen. Då hade jag min gamla Honda, det vet jag för det var den bilen jag hade när jag flyttade hit för 2,5 år sedan, men den nya är ju ungefär i samma storlek så just det borde funka. 



Ser ni vagnen under? En singelkvinnas bästa vän

Jag har haft fåtöljen som klädlagringsstol i sovrummet sedan jag köpte skrivbordet och den fick flytta från vardagsrummet, men om det är någonting jag inte behöver så är det att lagra kläder utanför garderoben. Det är redan dammigt som det är. Idag fick jag dammtorka igen, trots att jag gjorde det så noggrant i förrgår. Varannan dag är nödvändigt. Inte klokt, förstås, men öppet fönster (med skog direkt utanför) och luftintag i taket som verkar suga in och fördela dammet i rummet, så blir det tyvärr så. Svarta möbler på det, så syns allt! Men det i sig är ju bra, för smutsen behöver ju tas bort. Ett tag använde jag dammvippa, men den sprider ju bara ut det. 

I alla fall, fåtölj: jag hade trott att jag skulle kunna sitta och jobba i den för den är så bekväm, men för min nacke funkar den tyvärr inte mer än en stund. Den bästa stolen för nacken är min zebra. Den sitter jag till exempel gärna i nu när jag korrläser. 




Älskar min fåtölj, inte bara är den fin utan också bra för min rygg. 

Sedan är skinnstolen för tung, jag gillar inte det. Men den passar hos dem i Sumpan, så idag får den (förhoppningsvis) åka med. Väl där får ju de ta hand om den, bära upp den och sånt.

Och äntligen kan jag ställa in träningscykeln i sovrummet igen. Där står den helt perfekt! 




Den stod ett tag här i hallen framför spegeln, men det blev klumpigt och trångt



Mycket bättre att den står här. Ännu bättre vore det om jag cyklade oftare. Jag tar nya tag nästa vecka! Om jag bara vrider lite på den, kan jag se sovrumstv:n helt perfekt. 



Ibland kommer cykeln också att stå med kläder på sig, förstås, men jag ska verkligen blir bättre på att hänga undan (och rensa!!) Tror att jag ska göra som jag gjorde en annan gång, ställa ned en väska med kläder i källarförrådet och om jag inte har saknat det på ett år, ge bort. Det blir ett bra midsommarprojekt.

Onsdag. Bra dag så här långt!

Heja Sverige!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Och Sverige vann!
Hoppas det gick bra med fåtöljen 😀

Åsa Hellberg sa...

JA, tack!!