Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 29 december 2022

15 nya sidor, och än känns det bra.

 Jag definierade den röda tråden med min redaktör häromsistens, och det var exakt det jag behöver göra känns det som. Med så många karaktärer går det inte att ha för många trådar. Alla ska förstås ha sin utveckling och BLABLABLA men fokus måste ligga på ett spår. Och det är det spåret som är förenande. 

Där har vi det, en dag när jag tycker att fläkten i min dator låter mer än vanligt. Jag har inte kollat när jag köpte en ny dator senast, men den här känns fräsch fortfarande. Att jag inte äter och dricker vid den gör gott, det räcker ju med att den är rätt ansatt av hudkräm. 

Fast den verkar jobba rejält med fläkten och det oroar mig pyttelite. JAJA. Brakar den så har jag min gamla att ta till innan jag får tag på en ny. 

Jag tror att jag hittills har bytt dator ungefär vart tredje år, den senaste pga att tangenterna inte fungerade och för att det skulle kosta 5000 att laga eftersom den hade en fläck i sig som jag tydligen hade förorsakat med något jag hade druckit. Hade den fläcken inte varit där hade man kostnadsfritt bytt hela tangentbordet eftersom det var känt för att vara kasst. 

Istället köpte jag en ny, det är den jag använder nu. Jag hittade en sprillans på någon tillfällig rea, som var 3000 billigare än hos andra butiker. Tror jag köpte den på Webhallen för 10 tusen. 

Det var det. Nu ska jag tvätta håret, piffa till mig bleka feja och sola/handla födelsedagspresent till Linnea/gå på bio. Och så måste jag köpa frukt till bion eftersom godis är förbjudet ett tag framöver. Tack och lov för att man får äta det i alla fall. Men innan jag åker ska jag äta rester från igår, allt färdigt att bara värma. 

I morgon ska jag handla igen och då göra en lista utifrån recept jag vill prova från kokboken jag köpte. Nästa vecka ska jag ringa flygbolaget och avboka mina måltider ombord på flyget som går den 27e från Göteborg, och istället se till att ta med egen mat. 

Hur jag ska lösa det på hemresan har jag inte riktigt räknat ut än, det är rätt många timmar i planet och före det väntan på flygplatsen och hungrig kommer jag ju att bli. Har man otur på flygplatsen finns det bara mackor och jag får inte ha ett enda korn av gluten i min mun. Bröd, och då glutenfritt, är nog det allra sista som ska testas tror jag. Man återför livsmedel en kategori i taget, först den dagen man märker en vändning. Eftersom jag inte har problem med annat är psoriasis på huden, så är det det jag ska ha koll på. Det kan dock vara svårt, för vad är vad när man är i solen? Det kan ju bli bättre av det också.

JAJA. Nu måste jag duscha, hejhej.


Inga kommentarer: