Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 1 december 2022

Jonathan har fått jobb, tjohej.

 Han har inte sökt det utan blivit tillfrågad, och efter lång fundering har han idag tackat ja till en heltidsanställning. Han har ju ALLTID varit sin egen (sen han gick ur gymnasiet), så det här är något nytt för honom (även om han fortfarande ska ha kvar sitt företag). Men det är hans bransch (det är ett skivbolag) och han får rätt fria händer i sin roll. 

Jag är så glad för hans skull. Lön är något fantastiskt, det förstår man först när man byter från det till att bli egenföretagare och inte alltid har det så fett. Han kommer att få en chock när han får in en (svinbra) lön på kontot VARJE MÅNAD.

Jag har varit på Ikea idag igen, och nu sitter jag i min nya stol som kommer att funka. Det känns bekvämt i alla fall och det är det viktigaste. I morgon ska jag först sola, sen till stan, köpa julklappar (hoppas jag, har fortfarande inte fått någon önskelista från Sumpan) och träffa en kompis på en fika, men på lördag börjar jag jobba med manus igen. Då har jag varit ledig i flera dagar, i alla fall från del 2 i Fjällbackaserien. 

Men NU ska jag äta middag med bland anant sötpotatis för att det är inflammationshämmande och blomkål för att jag gick bananas all möjlig kål igår och magen krakelerade verkligen. Så en mindre mängd blomkål får räcka idag. 

Där har vi det. Torsdag, och jag gillar´t så här långt. 2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Grattis till honom!

Åsa Hellberg sa...

Ja, tack, han är så glad!