Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 6 december 2022

Grävde lite i försäljningsiffror,

  ni vet jämförde den nya med gamla böcker, som i det här fallet första boken i Flanagansserien. 

Jag har varit lite bekymrad för jag har trott att den nya har sålt dåligt (alltså, inte "dåligt", jag jämför bara med mina egna siffror) och upptäckte att det har den inte alls och det gjorde mig väldigt munter, måste jag säga. Den nya ligger en bra bit före Välkommen till Flanagans, vilket ju är så roligt. Nu gick första Flanagans väldigt bra år 2, så min förhoppning är förstås att ettan fortsätter att sälja nu när vi är framme vid att sätta titel och omslag. 

Tjohoo, jag har fått skisser och är förtjust i alla. Jag ska prata med Teresa om en stund, men vi är redan väldigt nära känns det som. Det grundliga arbetet med omslaget till ettan lönade sig verkligen. I den här varianten har de, utan att ens diskutera det med mig, köpt det förslag till titel som jag satte överst i mitt manus med ett frågetecken efter, så jag antar att de bara har tagit det. 

Fast det kan ju vara så bara för att få till omslaget. Vi får väl se vad chefen säger när hon ringer.

Igår insåg jag att jag hade kört ihop mina bokningar. Min plan har ju länge varit att åka på en vrålskrivresa direkt efter manuslämning (30 januari) där jag också kan läka min händer (om jag har tur), jag har bokat och bokat av, två veckor, tre veckor, samtidigt som jag har bokat in en föreläsning på mitt gamla jobb. Det går liksom inte ihop. Så nu har jag bett gamla jobbet att titta på nya datum och tack och lov var de helt villiga att göra det. Jag tror faktiskt att det är första gången jag schabblar till det så, dubbla kalendrar är helt värdelöst. Nu har jag koll igen (hoppas jag).

Jag är ändå i Göteborg (Lilla Edet) den 25e januari, så då åker jag hem till Fjällbacka i några dagar innan det, stannar en natt i Göteborg efter bibblan i Lilla Edet och åker sedan till Kanarieöarna i två veckor (blev det till sist) därifrån. 

Grundplanen var att åka tillbaka till Fjällbacka efter att ha landat på Landvetter, men just det får jag skippa för jag har en konsert inbokad i Stockholm den 13 februari som jag och Jonathan/Linnea har planerat sedan länge. 

Den 14e åker jag tillbaka till Fjällbacka, föreläser den 16e, och sedan tillbaka till Stockholm igen för en ny redigeringsomgång. 

Vrålskrivandet är på en ny roman. 

Jag räknar med att skriva en fjärdedels manus när jag gör sådana resor, och hittills har det funkat så himla bra, peppar peppar. Jag ska åka tillbaka till det stället där jag skrev en av Sonja kortromanerna. Där trivdes jag otroligt bra. Wifi funkade (om ni visste vad det är viktigt i det här jobbet, massor av research sker ju under tiden man skriver och att komma ut på nätet är helt avgörande), allt kändes säkert, det fanns skrivplatser överallt på hotellet och det fanns saker att titta på i mina pauser. 

Målet är som vanligt 3 skrivpass per dag. 1000 ord i första, 500 i andra och 500 i tredje. Det bästa är dock om jag redan i första klarar mer, gärna 1200. Då kan jag dra bort 200 från kvällspasset eftersom jag är minst produktiv så dags. 

Här kan ni se hotellet


Inga kommentarer: