Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 8 februari 2023

Dag 12, i Mogan

 Och idag tappade jag farten lite. Skrev bara 1500-1600, sedan började jag läsa från början igen för jag tänkte att jag kanske skulle få det rätt direkt den här gången och stupade någon gång vid 15. 

Nåväl, jag kanske piggnar till senare efter maten. Om inte så passerade jag ju mitt mål igår, och om jag bara kan sova 8 timmar inatt, kan jag säkert skriva en himla massa i morgon. Målet är reviderat till 25 000. Just nu står mätaren på 21500 typ.

Jag sov bara 7 timmar i natt och det är för lite om jag ska vara pigg på eftermiddagen. Förmiddagen på balkongen gick som en dans, sedan gick jag ut, plötsligt blev det sol, och då la jag mig och solade en liten stund, sedan lunch på restaurang, och tillbaka till balkongen.

Nu är jag STUPTRÖTT. Jag måste verkligen släcka senast 23.00 idag. 

En arbetsdag kvar, bussen går från hotellet kl 12 på fredag. Jag har gjort det otroligt bra, om jag får säga det själv.

Tjohej3 kommentarer:

Morelia sa...

Jag håller verkligen med!

Carina Börling sa...

Hejsan Åsa!
Milde duuu, vilken härlig bok jag läste ut nu innan jobbet, Inte utan min syster! Skrattat, gråtit om vartannat. Så roligt att få ta del av dina förfäders historia, tänk vad de gamla har berättat för oss
Min egen mor ville inte minnas så mycket av det som var från förr, men jag hade en moster som jag älskade lyssna till hennes berättelser.
Hur hon valde vara kvar med sin mormor o morfar i Grönemad när deras egna föräldrar såg sej tvungna att flytta till storstaden Göteborg pga av att silken försvann. De fick gå ifrån sillkutter, hus o sjöbod, tänk om de vetet….
Nu har vi byggt ett nytt hus på berget i mitt älskade Grönemad, så härligt!
Kommer sluka resten också av din boksamling, kramar o lycka till med allt bästa, roliga Åsa 😘

Åsa Hellberg sa...

Tack Morelia.

Carina? Gud, vad roligt, har vi setts sedan gymnasiet? Bor du kvar hemma?
Jag har en liten lägenhet i Fjällbacka så kommer att vara där mycket i vår och sommar, vi måste ju ses!