Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 28 februari 2023

Vi sköt på vår träff idag,

 till 13 istället för 11 och vips kunde jag skriva 1700 till och har nu passerat 35 000 (12 000 till efter Canarias). I morgon är det primärt fokus på redigering av tvåan. Jag har ju fått lite info från Helen som jag eventuellt kan använda där. Helens kök i huset är så litet och så mysigt.

Har jag tid utöver det strävar jag på mot 40 tusen för då jag passerar jag halva manuset. Kommer jag att klara deadline sista mars? Vi får väl se, jag kämpar på mot det datumet i alla fall. Den 1a i morgon. Tjohooo, snart är det vår. Den första tar jag alltid fram solstolen, har i alla fall gjort de senaste åren. Brännan, den lilla jag fick på Kanarieöarna, har jag bara lite kvar av nu men jag hoppas att den är lättväckt i vårsolen. 

På hemvägen från Helen åkte jag förbi adressen i Hökis som jag skulle på visning på idag, men den låg  alldeles för för långt upp på gatan så jag tackade nej innan visningen. Den 13e ska jag se på en annan, bara en port från där jag bodde med Jonathan när han var spädbarn. Vi flyttade ut när han precis hade fyllt ett år, när jag fick ett förstahandskontrakt. Ska bli kul att se hur de ser ut nu, snart 30 år efteråt ( O M G). Det känns som det var igår som vattnet gick i den lägenheten natten till 11e augusti 1994. Han kom först morgonen den 12e, så det var en låååång förlossning. 

Typ så, denna så här långt väldigt braiga dag.
Inga kommentarer: