Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 26 februari 2023

I morgon ska jag se på en lägenhet.

 Mest för att kolla. Den ligger i stan/Söder, är en liten etta på sisådär 25 kvm, och har en hyra på 4600 typ. Det är hälften mot vad jag har i hyra här, men också väldigt litet boende. Snacka om att behöva RENSA i så fall. Well, 20 före mig i kö. Det är ett 55+boende, så jag antar att fler än jag börjar se om sitt hus i den här åldern. 

Jag tycker att jag har så höga boendekostnader (i och med Fjällbacka, som jag inte vill ge upp) och än är det inga problem men hur det blir framåt vet jag ju inte och tänker att jag kanske måste börja fundera på det. Andra alternativet är att köpa en liten bostadsrätt en bit utanför stan, som Västerås eller Nyköping. Det tar en timma därifrån till Stockholm. 

Men att kolla i stan i Stockholm först känns bra, även om Söder förstås är bedrövligt om man vill ha bil och det vill jag ju. Utanför stan är det betydligt lättare. 

Idag är det i alla fall bara jobb och promenad som gäller, om det här fina morgonvädret håller i sig. Jag vaknade strax efter halv åtta, duschade, la in en maskin tvätt, hängde ut sängkläder och nu sitter jag vid skrivbordet med mitt kaffe. Morgonkoppen (två st) är väl ändå den bästa?

Igår morse märkte jag att jag har gått ned vikt (det handlar inte alls om mycket, men jag väger mig ju inte så jag vet inte) Viktnedgång är inget jag har strävat efter eller tänkt på, men märkte att huden på överarmarna var lite lösare än vanligt. Med mjukiskläder och stretch märks det ju inte alltid om man går upp eller ned, så jag provade några vanliga byxor för att kolla också och de satt lösare än i december.

Antagligen är det min kost, som ju mest består av protein, grönsaker (alltid med olivolja) och frukt, och jag ska hålla koll så att det inte blir för mycket för då måste jag ändra något. Men jag äter mig verkligen mätt, och antar att det är överflödet jag la på mig under december då jag åt massor av godis och bröd för att jag visste att jag tog farväl av det ett tag som försvinner nu. Just det har jag inte något emot, även om jag inte alls har jobbat på. 

Jag har bantat en gång (med pulver, och en påhejande pojkvän som gillade plattbröstade SMALA långa tjejer. Det gick förstås åt fanders eftersom jag är skapt helt annorlunda.) Min kropp har reglerat sig själv i alla år och det är nog tack vare att jag aldrig har bantat. Det kanske är det som den gör nu också. 

Idag hade jag ett pass på friskis inbokat, men bokade av. Det var mitt på dagen, passar mig egentligen, men jag får inte ihop det med maten just idag (eftersom jag inte äter frukost, och inte har något att bara värma som jag har ibland), så istället tar jag en promenad utmed vattnet senare när jag har jobbat pass 1 och ätit frunch. 

Igår studerade jag undersidan på mina fötter och började nästan gråta när jag såg att sprickorna är borta. Jag har fortfarande eksemrester, men när jag har filat på framfoten tidigare, har jag fått fram en hud som har varit lite röd och liksom blodprickig under "skorpan" av eksem, och det är BORTA nu! Det är svårt att se hur det ser ut under fötterna, så jag fotar och jämför. PEPPAR PEPPAR!

Testet på om kosten påverkar kommer ju nu när jag inte har solat på 17 dagar. HÅLL TUMMARNA!

__________________________________________________________________________________

Satan i gatan vad bra det gick att jobba igår, nu har jag passerat 30 000 och än har jag inte känt av något bakslag, peppar peppar. Det brukar bli trögt mellan 30 och 50 och sedan rulla på. Vi får väl se om jag kan slippa det den här gången.

Redigeringen av tvåan går lika bra, jag har redigerat 70 sidor och om jag bara håller takten på 20 om dagen framöver så kommer det att gå galant. Jag ska stå på 90 idag efter första passet (jag redigerar tvåan först eftersom det är prio) och då har jag ungefär 150 sidor kvar (jag har inga marginaler men 1,5 radavstånd)

Det första utkastet brukar landa på mellan 75 och 80 tusen, för att till sist, tryckfärdigt, ha växt lite till ungefär 90. 

Eftersom det verkar vara rytmen i mina böcker så vet jag ju det vid det här laget. 

Nattens/morgonens dröm var om Ellen DeGeneres. Hon skulle tvätta bilen, medan jag skulle gympa bredvid. Trevlig kvinna. Lika trevlig som Lena Ph som jag ju drömde om natten till igår. 


Sådana drömmar bådar ju för en god dag, tänker jag. 
3 kommentarer:

suziluz sa...

Två saker: hurra för att kostomläggningen verkar funka! Det är samma för mig.
Och: vi bor på Söder och har bil. Det är nog den stadsdel i innerstan det är mest okej att ha bil - vi hittar oftast parkering inom ett par minuter, om vi inte får plats på vår egen gata. Så om det är svårt eller ej beror nog mycket på var på Söder lägenheten ligger.

Och jo förresten tre! Jag har börjat läsa första Flanagans och blev direkt nyfiken på fortsättningen, bra jobbat! Har kommit ca 100 sidor in, ser fram emot att läsa vidare.

Eva-Lotta sa...

Grattis till fötterna! Hoppas det håller i sig.
Lät som både plus och minus med lägenheten. Förhoppningsvis behöver du inte ta ställning till det om det är tjugo före i kön.
God söndagskväll!

Åsa Hellberg sa...

Tack Suz! Tjohoo, säg till om du vill ha böcker!
Jag åkte inte på visningen, den var kl 16 vilket blev för pressat. Men tack, vad bra!

Tack Eva-Lotta!