Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 15 februari 2023

Snart avfärd mot Fjällbacka,

 inte så tidigt som det brukar med jag prioriterade att sova ut. Det är några timmar i bilen, bortåt 6,5 i alla fall, och det är skönt att vara piggelin. 

Nu är klockan strax 10 och jag antar att jag kommer iväg om typ en kvart. Hurra för det!

Jag har packat frunch i tre lådor. Kokt skinka, sötpotatis och äppelmos. Jag glömde koka broccoli så det får bli mat utan grönsaker idag, vilket inte gör ett smack med tanke på att jag kanske äter ett kilo om dagen annars. Några bananer och en flaska vatten, och kaffe stannar jag och köper på  min kisspaus. 

Vet inte om jag ska köra över Göteborg, Karlstad eller Mariestad, i Södertälje måste jag i alla fall välja bort Göteborg, i så fall. Och i Örebro välja om jag ska åka söder eller norr om Vänern. 

Via Göteborg tar det ungefär 35 minuter till trots 10 mil längre resa, men den vägens fördel är ju att det är tvåfilig motorväg hela vägen.  Det är det inte de andra vägarna. 

Där har vi det. Stora beslut så här på morgonen. 

Nycklar till Fjällbacka har jag packat ned i en väska med grejer som jag ska lämna där, återstår att packa glasögon, dator och laddare. 

Tjohej, vi hörs från Västkusten!


Bäst bilden någonsin! Från Tidningen Skriva


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Undrar vilken väg du valde?