Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 12 juni 2023

Två enastående bra skrivdagar.

 Mina tvåtusen per dag, håller. 

Jag försöker beta av så mycket som möjligt av det på morgonen och förmiddagen, eftersom jag är tröttare på eftermiddagen. I morse vaknade jag av någon anledning klockan halv sex, men var alldeles för trött för att gå upp, och till sist somnade jag om till åtta, när klockan ringde. 

Idag trodde jag därför att eftermiddagspasset skulle bli svårt, men jag är på kapitel just nu som är enkla för mig att skriva, och då går det lite av sig själv, tack och lov.


 
En tröttmössa som måste tvätta håret idag. Hemma gör jag det en gång i veckan, här blir det smutsigt av saltvatten och solkräm och måste tvättas oftare. 

Under eftermiddagen ändrade jag en liten grej i säljtexten om boken, och nu är den godkänd och klar.  Det är onekligen knepigt att skriva en säljtext till något som på sin höjd knappt är halvfärdigt, men vi har ingenting att välja på här. Att jag skriver den själv och inte med en redaktör, är för att jag inte har någon redaktör än. Ingen som arbetar aktivt med mig, än så länge i alla fall. Till just den här lilla serien, jobbar jag med någon annan än Lena, som jag ju arbetar med annars. Men Lena kommer in till del tre av Fjällbackaserien, som jag ska börja redigera någon gång i höst, och hon är alltid delaktig i säljtextsarbetet. 

Jag hade väldigt gärna ägnat några veckor åt den andra delen i den här historien också, vi får väl se vad jag mäktar med. Just nu vill jag jobba så mycket det bara går.

Det jag ska vara ledig framöver går att räkna på ena handens fingrar. Midsommar ska vi till Kolmården, hurra, jag älskar de resorna med Jonathan och Linnea. Vår egen tradition. Det är en dag. 

Sedan ska jag tillbaka åt det hållet 1a juli, när en av mina bästa vänner fyller 60, i Söderköping. Det är dag två. 

Elton John den 8e juli, är nummer tre men där jag har en förhoppning om att kunna jobba först och gå på konsert sen. 

Fyran är dagen efter, 9e juli, då jag tar bilen till Fjällbacka för en månad i lägenheten där. 

Så av mina fyra veckor som återstår till deadline när jag kommer hem, går 4, möjligtvis 5, dagar bort, för en dag ska jag också till förlaget i stan och signera böcker. Säg att total en vecka går bort fram till 15 juli. 

Då återstår tre veckor. Gånger 10 000 per vecka. Det är 30 000. Plus de 46 000 jag redan har skrivit när jag kommer hem. Det är på HÅRET!

Men det ska gå!

Tjohej, denna matematik som gör mig så lugn, haha.

Idag stannade jag vid poolen, det var lite molnigt när jag väl kom ut. Jag lyssande på min ljudbok, en deckare, där jag redan från början räknade ut precis allt, men den var ändå bra. Kul att läsa och försöka lära sig hur man bygger upp just en krimhistoria. Jag skulle ju vilja skriva det någon gång ... när jag har tid!

Jag tillhör dem som INTE vill fatta hur det hänger ihop. Jag vill bli totallurad. Men det betyder ju att jag måste lära mig den konsten själv då, om jag ska skriva en sådan bok. 

JAJA. Det blir sen. 

Tjohej.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag tycker saltvatten gör att man skulle kunna skippa hårtvätt jättelänge!
Ha det fortsatt bra!

Åsa Hellberg sa...

Fast jag tror att det är sololja som hamnar i håret, det känns liksom fett.