Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 19 april 2021

Det där när man tror att man måste handla,

 och så måste man inte det! Jag gjorde 20 squats av pur glädje. Hittade 2 liter yoghurt på en hylla i kylskåpet där de inte skulle ligga (herregud vad hemmablind jag blir emellanåt) och därmed var min dag gjord.



Min påbörjade inköpslista innan jag öppnade kylskåpet och utropade WOHOOOO!


Det här är squats. Upp och ned så många gånger man pallar. Jag gör 20 fem gånger per dag. 


 Att inte behöva lämna lägenheten är en favorit, måste jag säga.

Istället ägnar jag mig åt redigering. Jag har dragit upp tempot och nu försöker jag redigera 30 sidor per dag. Det funkar förstås utmärkt så länge jag är nöjd med texten, men när jag börjar peta djupare i den tar det längre tid. 

WELL. En dag jag slipper handla har jag ännu mer tid, tjohej.

Det goda humöret kommer också från att det är så himla fint väder hos mig (och kanske i resten av Sverige också, jag har inte kollat, är rätt inne i min egen bubbla här nu). I eftermiddag ska jag sätta mig i solstolen igen. Det är så himla skönt på min balkong och solfläckarna (ålderstecknen) fräknarna i ansiktet kommer långsamt men säkert. Snart täcker de hela fejan, och det är då jag ser väldigt brun ut ...

Igår såg jag klart säsong 7 av Chicago fire. Jag är helt ärligt inte så intresserad av FIRE, det spolar jag oftast förbi, det är relationerna jag är ute efter. Jag gillar verkligen karaktärerna. Det finns en säsong åtta, och en påbörjad 9, men INTE PÅ VIAPLAY. GRRRR.

Men så hittade jag säsong 8 på DVD (på CDON.com) och nu har jag beställt den. Eftersom Viaplay inte kan svara på när nästa säsong kommer så var det ett givet val. 

Allra sista säsongen av Suits kunde man streama via SF Anytime, men det gick inte att hitta Chicago fire där, annars hade jag nog gjort det. Priset blir ungefär detsamma. (Suits sänds på Netflix men de är lika sega på att ladda upp nya säsonger som Viaplay.) 

Nu finns Chicago Med och Chicago P.D också. Serierna går lite in i varandra tydligen, så jag har mycket att se när jag går och lägger mig även när jag har sett säsong 8 av brandserien. Urmysigt. Det går ingen som helst nöd på mig här hemma i min ensamhet.

Linnea blev förskyld igår, och idag ska hon testas. Håll en tumme. Hon har tack vare sitt jobb fått sin första vaccination och borde vara hyfsat skyddad, men en kollega till henne fick det ändå så man vet ju inte. 

Nästa helg är planen grillning med ungarna på balkongen, jag hoppas att det fina vädret återkommer efter ett par ruskdagar som ska in mellan onsdag och söndag. Jag behöver en ny elgrill och ska försöka hitta det på ICA, när jag nu behöver handla nästa gång. Jag tror att jag klarar mig till onsdag. 

Tjohooo. 

Jag tror jag gör 20 squats till i pur nöjdhet!

(Varför? För att min rygg gillar det, för att min röv är platt som en pannkaka och för att pulsen ökar en kort stund i alla fall. 100 per dag till 7 maj, sedan utvärdering.)


4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då blir man glad, när man slipper handla!

Åsa Hellberg sa...

JA, det är ju bäst! :)

Anki sa...

Jag köpte en elgrill på Jula för ca 500:- i början på veckan. Menuett tror den heter.( inspirerad av bloggen Solstrimmor . Såg så gott ut med sparris och purjolök. Man kan ju grilla både inne, på balkongen eller på inglasat uterum. Det tänker vi göra ikväll. Gasol grillen är ju för stor och krånglig om vi bara är 2-3 st. Ha en fin dag. Kram Anki

Åsa Hellberg sa...

Tack Anki!