Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 20 augusti 2022

Bra jobbat, Hellberg.

 Senare, efter kaffet jag just hällt upp, ska jag rensa i garderoben och stoppa ned kläder i lådor som jag senare ska flytta till förrådet. 

Men där måste jag först göra något av stapeln med dyra plastlådor från Ica fyllda med böcker, som har vält. Det blev helt enkelt för tungt och jag behöver verkligen röja där så snart som möjligt för att göra plats för kläder som jag TROR att jag till sist kan göra mig av med. Med mig vet man inte riktigt sånt. Att låta dem vila i lådor ett tag först känns bra. Det är stor skillnad på vilka kläder jag känner passar mig (och min ålder) nu mot bara för fem år sedan. Inte för att kroppen är så annorlunda, mer för att jag helt enkelt inte klär i dem längre. Kostymer funkar finfint, men dessvärre inte klänningar. 

Jag har redan hängt undan två korta kappor, en ljusgul och en rosa, båda från Zara som är superfina, knappt använda, men jag ser ut som en burk i dem. Det känns som om jag behöver något FRÄSIGARE nu. Som min giraffkappa från Burberry som jag ÄLSKAR. Kanske mitt dyraste klädesplagg någonsin, i alla fall ursprungspriset, men jag köpte den på typ 70% rea och kommer att använda den så mycket även framöver. 

Andra dyra köp är inte alls lika använda, men i år ska jag minsann i mig ta tag och se till att vara snyggt klädd vid varje tillfälle som ges till det. 

Typ så, lördag, när himla varit täckt av moln! Jag försökte vädra bort värmen i sovrummet, men den sjönk bara en grad typ. Det är fortfarande väldigt fuktig luft. 



Jag har knappt varit ute på balkongen sedan jag kom hem från Fjällbacka.



Inga kommentarer: