Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 17 augusti 2022

Fasan är om jag har fått psoriasis också under fötterna.

 Jag tycker mig se vissa fläckar som tyder på det. Det kan också vara fotsvamp, så nu kör jag en kur och har bokat tid hos en fotvårdsspecialist i mitten av september som var första tiden. Men jag kan ju behandla med svampdödande fram tills dess. 

Hellre svamp är psoriasis.

Jag ska inom kort kontakta psoriasisförbundet, för jag har ju en solbehandling som väntar där och om det visare sig vara samma elände som på händerna får vi väl inkludera fötterna också.

Idag har jag deklarerat (hurra), betalat in moms och preliminärskatt (hurra) och var inte klar förrän typ halv tre, så resten av dagen har jag slöat.



Blomfint jag fick igår från min agent, Bonnier rights, som snart ska börja sälja in Inte utan min dotter. Jag inbillar mig att i alla fall tre länder kan vara intresserade: Danmark, Holland och eventuellt Tyskland. 

I morgon ska jag fram och tillbaka till Linköping (Linköpings bokhandel 18.00) och är jag alltför trött bokar jag ett hotellrum där i sista minuten, men jag hoppas kunna sova bättre än i natt då fläkten i rummet gjorde att jag sov oroligt natten till idag. För säkerhets skull ska jag packa en liten övernattningsväska. 

Min väninna Helen kan bara lägga sig ned och sova, precis när som helst. Jag har så mycket som kan störa. Ett öppet fönster är omöjligt, ny kudde hopplöst, fel täcke blir för varmt. Jag är en prinsessa på ärten och går in och ut i sömn och det blir ingen riktig djupsömn. 

Men fläkten behövs när det är 26 grader i sovrummet. Jag längtar så efter svalare väder! 

Typ så. Jag är i alla fall glad över att vara hemma, känns härligt. Lite kyla på det bara bara så blir det galet perfekt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Håller tummarna för svamp då!
Två fläktar i sovrummet och tvärdrag. Ändå 26 grader…

Åsa Hellberg sa...

Helt sjukt varmt!