Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 28 augusti 2022

Det där med prenumerationer

 fungerar ju toppen tills den dagen man måste byta kreditkort, när allt ska UPPDATERAS. Jag har tusen prenumerationer, känns det som.

JAJA, nu har jag i alla fall ägnat en god stund åt just det, resten får mejla mig när betalningen inte går igenom. 

Är lite trött idag, men inte alls på ett obehagligt sätt, utan bara lite slö och gäspig. Jag har det rätt gött här inne i min lilla lägenhet. Min morgondag med Linnea har ju blivit inställd och flyttad till nästa måndag, pga sjuk. Och det går ju inte för mig att riska att också bli dålig. Tack och lov gick det att byta dag, och är hon sjuk även nästa måndag får jag ta rummet själv. Eller ta med en skrivkompis. Det löser sig alltid.

Men i morgon har jag därför inget särskilt för mig utöver mitt manusjobb. Jag ska på en lägenhetsvisning, i min gamla förort Fagersjö. En trea, billig. Kul att se hur de ser ur, tänker jag. På den som ligger på samma våningsplan som jag bor på nu har jag fortfarande plats 8, så jag antar att någon har tagit den nu men att det bara inte har uppdaterats hos bostadsförmedlingen. 

Igår var det Feelgoodfestival. Superkul och mysigt att träffa alla härliga läsare som är så härliga och glada. 99,9 % är kvinnor, jag tror att jag såg två eller tre män igår. Men det var varmt som satan. Jag var tack och lov förberedd på nästan ännu värre värme, så tror att min inställning gjorde att jag faktiskt klarade mig rätt bra ändå. Jag hade väldigt lösa kläder och det enda som var riktigt varmt var mina sneakers. 



Allt är lånade bilder






Det här är min redaktör Lena, som har fått prova mina nya glasögon. Klär henne mycket bra, måste jag säga!




Och på tal om glasögon måste jag ta tag i mina! Kom ihåg det, Åsa!

Senare i veckan som kommer är det Forumfest på onsdag, och på torsdag åker jag till Västervik. Då är vi inne i september och min sista månad med det här grundmanuset. Jag kommer att ligga ungefär 10 000 efter, vilket är saftigt att ta igen, men jag ska göra mitt bästa. Jag ska minutiöst planera varenda dag fram till bokmässan (23-25e), och sedan åker jag KANSKE direkt till Fjällbacka den 26e och vråljobbar månaden ut. Eller så åker jag hem och vråljobbar. 

Oavsetts så ska jag till Fjällbacka första veckan i oktober. Jag ska börja titta noggrannare på allt researchmaterial som ligger kvar där. Och så har jag två event där den 6e och 7e. Den  8e måste jag åka tillbaka till Stockholm igen. 

Typ så, denna sista dagen i veckan. 

I morgon är väl ändå allt som vanligt igen. Till och med tv-programmen verkar ju vara tillbaka. Inte minst favvisen Alla mot alla. Hurra!

Hoppas att ni får en fin vecka. 



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ja, det är mycket som blir konstigt vid kortbyte. Medlemskap i affärer tex. Värdelöst.
God kväll!

Åsa Hellberg sa...

JA, eller hur. God Kväll! :)