Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 19 augusti 2022

VANLIG DAG!

 Superkväll i Linköping, men nu laddar jag om för att skriva bok. Det känns som om det var ett tag sedan och det var det. Jag ligger typ 10 dagar efter plan, det är 15 000 ord och så kan vi inte ha det. Alltså måste jag börja plocka igen det, med att skriva mer per dag. Så nya målet måste bli 1700. Så fort salvan på fötterna har torkat ska jag ta tag. Jag hade högklackat när jag kom in men heltäckningsmatta och liten scen gjorde mig lite rätt att snubbla, så jag bytte till badtofflor som jag hade i väskan (!)

Utöver arbete fortsätter jag titta på lägenheter. Jag TROR att det mest handlar om tankeflykt. Jag får mina sådana små besattheter då och då, för det är ju verkligen inte så att jag vantrivs här. 

Och nu då, när jag hade tänkt BILLLIGARE lägenhet för att jag också har Fjällbacka att tänka på, har jag plötsligt trillat ned i kön till trean i dörren bredvid min här i Farsta. Jag hade typ plats 49 när jag ställde mig i kön på just den, och nu har jag plats 11. Det är min drömlägenhet i det här huset. Och om jag blir erbjuden den måste jag förstås ta den. 

Tänk att flytta i samma port, samma våningsplan. Jag behöver inte ens en flyttfirma, bara hyggliga kompisar och barn. Vilken dröm! Men då måste jag göra mig av med billånet (som är ungefär lika stort som hyreshöjningen), och istället köpa en billigare bil kontant igen för att få ned månadskostnaderna. 

Jag har ju skaffat en ny parkeringsplats i huset, eftersom min gamla var så trång. Tillgång 1 september. Anyhow, igår när jag körde in i garaget stod en jävla monstertruck på platsen bredvid min nya, så frågan är väl hur smart det där bytet var? 

JAJA. Världsliga ting. 

Hoppas att ni får en finfin helg!2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Min första tanke var:Varför ska livet vara lätt?
Lycka till med nya skrivmålet!

Åsa Hellberg sa...

Haha, tack!